Sprijin financiar pentru organizarea Olimpiadei naționale de biologie

Sprijin financiar pentru organizarea Olimpiadei naționale de biologie

 

 

În vederea organizării în bune condiții a Olimpiadei Naționale de Biologie din perioada 1 – 6 aprilie, ce va fi găzduită de Colegiul Național „Calistrat Hogaș” din Piatra Neamț, consilierilor locali romașcani li se cere votul pentru alocarea din bugetul local a sumei de 2.000 lei.

Suma va fi dată Inspectoratului Școlar Județean Neamț, pentru Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra Neamț, pentru a acoperi o parte din cheltuielile de organizare a Olimpiadei Naționale de Biologie, însemnând cheltuieli cu consumabilele, activitățile de promovare și festivitatea de premiere a elevilor.

„În fiecare an, Ministerul Educației Naționale organizează olimpiade și concursuri școlare ce pun în valoare atât competențele elevilor, cât și munca susținută a profesorilor care îi pregătesc. Anul acesta, Inspectoratul Școlar Județean Neamț va găzdui Olimpiada Națională de Biologie, care se desfășoară la cinci niveluri de studiu, într-o abordare duală, ce presupune probe teoretice și practice. Competiția școlară de biologie care se va desfășura la Colegiul Național «Calistrat Hogaș» din municipiul Piatra Neamț, reunește 243 de elevi din întreaga țară, din clasele VII–XII, cu rezultate deosebite obținute la etapa județeană, 50 de cadre didactice implicate în concursurile și olimpiadele școlare naționale de biologie, cu statut de profesor însoțitor, precum și Comisia Centrală formată din profesori universitari, inspectori, profesori emeriți (30 de membri). Ținând cont de importanța unui asemenea eveniment educațional la nivel național, având în vedere că alegerea județului Neamț ca loc de desfășurare a acestei competiții este un semn de apreciere a valorii învățământului nemțean, recunoscut pe plan național, și care promovează totodată imaginea Municipiului Roman, propun domnilor consilieri alocarea din bugetul local a sumei de 2.000 lei pentru sprijinirea acestui proiect”, se arată în expunerea de motive înaintată consilierilor locali.

Dezbaterea va avea loc în ședința de joi, 29 martie.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0