Sprijin financiar pentru Olimpiada Națională de Istorie, care are loc la Piatra Neamț

Sprijin financiar pentru Olimpiada Națională de Istorie, care are loc la Piatra Neamț

Dimensiune text

 

Olimpiada Națională de Istorie va avea loc în perioada 6 – 10 aprilie, la Piatra Neamț, unde vor participa peste 350 de elevi olimpici și 85 de profesori din învățământul preuniversitar și universitar din toate județele țării.

Pentru organizarea în bune condiții a Olimpiadei Naționale de Istorie sunt necesare cheltuieli în sumă totală de 15.000 de lei, iar municipiul Roman ar putea participa cu suma de 2.000 de lei, dacă și consilierii locali vor aproba cheltuiala în ședința de pe 27 februarie.

„Județul Neamț și, implicit, municipiul Roman se află în cea mai importantă zonă istorică a țării, fapt confirmat de interesul turistic național și internațional. A devenit un brand local recunoașterea Ținutului Neamț, ca «ținut tezaur» și a municipiului Roman – ca urbe mușatină reprezentativă pentru istoria locală”, se arată în referatul de arobare transmis consilierilor locali.

Olimpiada Națională de Istorie se va desfășura la Colegiul Național „Petru Rareș” Piatra Neamț, loc unde s-au mai desfășurat activități de impact național și internațional. În cadrul Olimpiadei Naționale de Istorie vor fi organizate și două conferințe naționale în concordanță cu evenimentul olimpic: una cu titlul „Istorie și identitate națională”, conferință prezidată de academicianul Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române și profesori universitari din țară; iar cea de-a doua pe tema istoriei locale, cu titlul „Neamț – ținutul tezaur”, prezidată de profesorul universitar doctor Alexandru Platon (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași). De asemenea, membrii comisiei de corectare a lucrărilor vor avea parte de o excursie de promovare a patrimoniului cultural al județului Neamț pe traseul: Piatra Neamț – Casa Creangă – Cetatea Neamț – Mănăstirea Agapia – Mănăstirea Văratec.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0