Prima paginăNeamt

Sprijin de la Guvern pentru gospodăriile afectate de grindină

Dimensiune text

Necazul nemțenilor afectați de grindină va ajunge la urechile membrilor Guvernului. Pentru a veni în ajutorul cetățenilor din comunitățile afectate, prefectul George Lazăr a cerut sprijin guvernamental prin promovarea a două proiecte de hotărâre de Guvern.

 

 

Cele două proiecte de hotărâre se referă: unul pentru alocarea sumei de 707.810 lei din Fondul ede intervenție la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pentru anul 2013, pentru înlăturarea efectelor calamităților naturale produse în județul Neamț în data de 4 mai; cel de-al doilea privind acordarea unui ajutor umanitar pentru populația afectată de fenomenele hidro-meteorologice periculoase, constând în materiale de construcții necesare reconstruirii și reparării caselor și anexelor gospodărești distruse sau avariate. Cele două proiecte au fost transmite de la Prefectura Neamț către Guvernul României în cursul zilei de miercuri.

Reamintim că, pe data de 4 mai, o ploaie cu grindină a produs pagube la nivelul infrastructurii județene și locale, fiind distruse zece locuințe și două anexe, 16 locuințe și 24 de anexe fiind avariate. De asemenea, au fost afectate fântâni și o suprafață agricolă de 3.902 de hectare. Toate pagubele s-au produs pe raza comunelor Tupilați, Țibucani, Războieni și Urecheni.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 0