Prima paginăSanatate

Spitalul Roman se pregătește să înfrunte canicula

Dimensiune text

Ministerul Sănătății (MS) a solicitat direcțiilor de sănătate publică și  serviciilor de urgență prespitalicești activarea planurilor de măsuri pentru zilele caniculare, astfel încât riscurile medicale cauzate de temperaturile foarte ridicate din această perioadă să poată fi reduse.

 

 

De asemenea, MS a cerut serviciilor de ambulanță alertarea echipajelor și suplimentarea acestora, acolo unde numărul solicitărilor este în creștere. Direcțiile de sănătate publică trebuie să colaboreze cu autoritățile locale pentru amenajarea punctelor de asistență a populației în caz de nevoie. Pentru acest demers, în cadrul primăriilor, farmaciilor, în dispensare, școli sau centre comerciale pot fi  identificate, amenajate și marcate spații cu aer condiționat unde se poate distribui apă populației. De asemenea, direcțiile de sănătate publică trebuie să verifice condițiile de asigurare a asistenței medicale în unitățile sanitare, inclusiv la Spitalul Municipal de Urgență Roman, – asigurarea stocurilor de medicamente de urgență, în special a medicamentelor pentru patologiile determinate sau agravate de caniculă, funcționalitatea generatoarelor de rezervă, asigurarea  rezervelor de apă proprii ale unităților sanitare.

În ceea ce privește populația, Ministerul Sănătății recomandă să fie urmate sfaturile medicilor și să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 și 18.

[sam id=”3″ codes=”true”]COMENTARII

WORDPRESS: 0