Prima paginăSanatate

Spitalul Roman se extinde și va avea propriul centru imagistic

Spitalul Roman se extinde și va avea propriul centru imagistic

Dimensiune text

 

După ce, la finele anului trecut, conducerea Primăriei municipiului Roman a semnat contractul ce prevede finanțarea, din fonduri provenite de la Uniunea Europeană, a unui proiect ce are ca obiectiv extinderea sistemului de iluminat public și modernizarea cu lămpi de tip LED, în penultima zi de lucru din 2019 a fost semnat și contractul de extindere a Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Anunțul a fost făcut de primarul Lucian Micu, care a semnat, pe 30 decembrie, contractul pentru finanțarea extinderii ambulatoriului și crearea unui centru de imagistică ce va fi dotat cu aparatură modernă.

„Din popor se spune că binele cu bine se răsplătește, iar acum, la final de an, Romanul a mai primit o veste bună, un alt proiect european câștigat și pentru care am semnat acum contractul de finanțare. Este vorba de proiectul pe care l-am depus pentru extinderea ambulatoriului și crearea unui centru imagistic, dotat cu aparatură modernă, la Spitalul Municipal de Urgență Roman. Orașul nostru a primit, astfel, o finanțare nerambursabilă de peste 10 milioane de lei, iar acum ne putem mândri cu zece proiecte europene câștigate și care ne vor ajuta să continuăm dezvoltarea Romanului”, a declarat, la final de an, primarul Lucian Micu.

Proiectul urmărește construirea (în partea opusă Compartimentului de Primire Urgențe) a unei clădiri formată din demisol și parter, în care va funcționa centrul imagistic. De asemenea, se vor realiza toate legăturile funcționale cu ambulatoriul și CPU. Multe dintre cabinetele existente din ambulatoriu vor fi recompartimentate, pentru ca pacienții și cadrele medicale să aibă spații adecvate pentru diagnosticare. Centrul imagistic va fi dotat, pe lângă aparatura deja existentă, cu RMN, CT, EKG pentru urologie, aparat radiologic digital, sistem pentru litotriție (util în mărunțirea sau pulverizarea calculilor urinari) și ureteroscopie.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0