Prima paginăSanatate

Spitalul Roman poate face angajări

Dimensiune text

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat o hotărîre privind ocuparea a 2.766 de posturi vacante în sistemul sanitar.

 

Actul normativ prevede o deblocare de posturi vacante atît pentru unitățile sanitare din rețeaua Ministerului Sănătății, cît și pentru cele al căror management a fost transferat la autoritățile administrației publice locale. Este vorba de posturile care s-au vacantat după data de 1 ianuarie 2012, astfel încît ocuparea acestora nu determină un impact financiar suplimentar, deoarece sînt bugetate și cheltuielile de personal aferente sînt prevăzute în bugetele de venituri și cheltuieli aprobate. Cele 2.766 de posturi care vor fi deblocate la nivel național vor fi repartizate pentru personalul de specialitate medico-sanitar,  personalul auxiliar sanitar și personalul de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare din unitățile din sistemul sanitar.

Conform Direcției de Sănătate Publică Neamț, de la începutul anului și pînă acum, în județ au fost declarate vacante 62 de posturi. De la Spitalul Municipal de Urgență Roman au plecat trei medici, 14 asistenți medicali și 12 cadre auxiliare.
În perioada următoare se va stabili exact și numărul de posturi alocate Spitalului Roman.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • mama omida 8 ani

    uraaa!liber la spaga !!!