Spitalul Roman îşi păstrează cele 666 de paturi

Dimensiune text

Spitalul Municipal de Urgenţă Roman a primit o adresă de la Direcţia de Sănătate Publică Neamţ prin care a fost anunţat că i se aprobă păstrarea celor 666 de paturi.

„Am fost înştiinţaţi că numărul de paturi ne rămâne acelaşi, cu micile transferuri între secţii, care deja au fost făcute. Vom avea tot 666 de paturi, dintre care 12 nu sunt bugetate, fiind disponibile pentru pacienţi contracost”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, managerul general al spitalului.

În urma întocmirii strategiei de paturi pe 2014, cerută de Ministerul Sănătăţii, spitalele din judeţul Neamţ şi-au păstrat numărul de paturi, excepţie făcând Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, care a renunţat la cinci paturi din cele 315 pe care le avea în 2013. Astfel, în 2014, Spitalul Judeţean Piatra Neamţ va avea tot 878 de paturi, Spitalul Municipal Roman – 666, Spitalul Orăşenesc Tîrgu Neamţ – 260, Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” Roman – 130, iar Spitalul Bisericani – 310.

Reconfigurarea strategiei de paturi trebuia să se facă în funcţie de rata de ocupare a paturilor din fiecare secţie a spitalelor. În primele două luni ale anului, Spitalul Municipal a avut o rată de ocupare medie de 48,5%, iar Spitalul de Psihiatrie – 58%.


COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • ARHANGHEL 6 ani

  666? DIN ACEST MOTIV MAJORITATEA PACIENTILOR INTERNATI PENTRU OPERATIE IN LOC SA IASA PE POARTA SPITALULUI IAU DRUMUL SPRE MORGA SPITALULUI!!!!!!!FACETI CEVA CU ACESTE PATURI SI ROTUNJITI SUMA DOMNULE DIRECTOR

 • timugin 6 ani

  numarul fiarei

 • kent 6 ani

  Am auzit de la un bun prieten ca , oamenii stau cate 2 in pat la spital , unii fiind chiar operati .stau cate 2 in pat ca sa nu se depaseasca numarul de paturi , apoi mancarea este jalnica si pacientii nu spun acest lucru de teama sa nu fie ” izolati ” sau sa aiba probleme cu personalul..
  Dle economist , stiti situatia aceasta din spital ? stiti ca , conditiile din 2014 sunt jalnice similare cu cele din Africa , si nu exagerez . Va rog cautati pe televiziunea ETV – televiziunea eritrea tv din Africa , cea mai saraca tara din lume , dar in care spitalele arata mult mai bine si oamenii sunt mai bine tratati.Dle primar luati masuri , faceti ceva cu conditiile astea capitaliste , bagati paturi cate trebuie sa nu stea cate doi oameni in pat si sa vii mai bolnav acasa decat inainte …