Prima paginăSanatate

Spitalul Roman funcționează cu avizul ISU Neamț

Spitalul Roman funcționează cu avizul ISU Neamț

Dimensiune text

 

Spitalul Municipal de Urgență (SMU) Roman funcționează cu avizul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț, iar Compartimentul de Primire Urgențe (CPU) Roman și Secția de Psihiatrie au autorizație de securitate la incendiu, informează reprezentanții Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Clădirea unde funcționează CPU din cadrul SMU Roman este construită ulterior clădirii spitalului, în pavilion separat și, din anul 2014, are autorizație de securitate la incendiu. Secția de Psihiatrie, amplasată la Spitalul Vechi, având finalizate lucrările de renovare, are autorizație de securitate la incendiu obținută în 2016, arată reprezentanții SMU Roman.

„Conform legii, «pentru schimbările de destinaţie şi modernizări la construcţii şi amenajări care nu necesită autorizaţie de construire, autorizaţiile de securitate la incendiu se emit la finalizarea amenajărilor». Astfel, Spitalul Municipal de Urgență Roman are aviz de securitate la incendiu. S-au efectuat mai multe lucrări necesare pentru obținerea autorizației. S-a suplimentat numărul de hidranți, interiori și exteriori, a fost montată o stație de pompare pentru incendiu și s-a montat o rezervă de apă pentru stingerea incendiilor. Pentru nerespectarea distantelor față de vecinătăți, respectiv față de construcția cu caracter provizoriu (lumânărar), anexă a bisericii situate în vecinătatea spitalului, s-a dispus, ca măsură compensatorie, suplimentarea numărului de stingătoare cu cate două bucăți pe fiecare nivel. S-au operat modificările necesare în scenariul de securitate la incendiu în acest sens. S-a rezolvat problema pragurilor de peste 2,5 centimetri prin dispunerea unor planuri înclinate în zona ușilor menționate. A fost completat iluminatul de siguranță pentru marcarea căilor de acces/evacuare. A fost remediata problema evacuării fumului din spațiul de depozitare mai mare de 36 de metri pătrați prin trapa de evacuare a fumului. La demisolul clădirii s-a procedat la modificarea înălțimii golurilor de comunicație, de la 1,90 metri la 2,00 metri. Având în vedere că la demisol nu există bolnavi sau alte persoane care nu se pot evacua singure, considerăm că înălțimea golurilor de comunicație de 2,00 m satisface condițiile legii. Totodată s-a modificat releveul de arhitectură pentru a reflecta dimensiunile actuale. S-a întocmit un proiect tehnic și s-a realizat conectarea lifturilor la grupul electrogen al spitalului. S-a realizat dispunerea centralei de semnalizare a instalației IDSAI (n.r. – instalații de detectare, semnalizare ș avertizare incendiu) într-o încăpere separată. În încăperea ECS (n.r. – echipament de control si semnalizare) s-a realizat iluminatul de securitate pentru continuarea lucrului”, au mai precizat reprezentanții SMU Roman.

În această perioadă, este în desfășurare o procedură pentru instalarea unui generator electric destinat grupului de pompe de incendiu, montarea unui panou și a unei uși, ambele rezistente la foc trei ore, între centrala termică și stația de pompare rezervă apă. „După finalizarea acestei lucrări, se vor depune documentele la ISU în vederea obținerii autorizației de stingere a incendiului pentru SMU Roman. Menționăm ca pentru Spitalul Nou, având majoritatea secțiilor și compartimentelor într-o singură clădire, se primește o singură autorizație în momentul finalizării lucrărilor”, au mai precizat reprezentanții unității medicale.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0