Spitalul Roman este oficial spital de rangul III

Marți, Spitalul Municipal de Urgență Roman a primit de la Ministerul Sănătății ordinul ministrului Ladislau Ritli prin care se aprobă rangul III al spitalului.

 

 

Ordinul a fost semnat pe 30 ianuarie și înlătură dubiile care planau asupra încadrării spitalului într-un rang inferior.

Conducerea spitalului a apreciat că meritul incontestabil, dincolo de îndeplinirea tutror condițiilor cerute prin planul de conformare, este al deputalului Marius Neculai, care s-a zbătut pentru ca spitalul să fie încadrat la rangul III.
Domnul deputat Marius Neculai are un merit incontestabil prin demersurile intense pe care le-a făcut la minister. Practic, acest lucru înseamnă o finanțare mai mare cu 2% pentru noi, iar gradul II la care a fost încadrată maternitatea ne dă posibilitatea să accesăm programe naționale de reabilitare sau dotare„, a apreciat Mircea Coadă, managerul spitalului.

În altă ordine de idei, marți, Casa de Asigurări de Sănătate Neamț a stabilit suma totală de care va beneficia spitalul în acest an, urmînd ca defalcarea pe luni să se facă în cursul zilei de miercuri.
Suma totală este aproape de 28 de milioane de lei și aproximativ 1.778 de internări negociate pe lună. Nu știm exact ce perioadă va acoperi. Urmează ca, în cursul zile de miercuri, să finalizăm negocierile„, a mai precizat medicul Mircea Coadă.


COMENTARII

WORDPRESS: 0