Prima paginăSocialSanatate

Spitalul Roman este în reorganizare și modernizare

Dimensiune text

Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Roman se va muta la etajul doi al secţiei de Pediatrie, iar Dermatologia – la etajul patru al spitalului nou. La Psihiatrie va funcţiona, probabil, o secţie de Îngrijiri Paliative.

La Spitalul Municipal de Urgenţă Roman vor fi mutate anumite secţii în alte spaţii, pentru a putea fi începute ample lucrări de igienizare. „S-a început curăţenia la etajul doi al secţiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Roman. S-a identificat un loc unde să poată fi făcute nişte grupuri sanitare în plus faţă de cele care existau, care sunt necesare pentru asigurarea circuitelor pentru secţia de Boli Infecţioase. De asemenea, am identificat şi spaţiul pentru secţia de Dermatologie, la etajul patru al Spitalului Nou. De îndată ce va fi pus la punct spaţiul de la Pediatrie, pentru a putea fi mutată secţia de Infecţioase, va începe curăţenia în toată clădirea unde funcţionează Dermato-venericele şi Bolile Infecţioase”, a precizat medicul Cătălina Pălăncianu, directorul general al spitalului.

După ce va fi terminată curăţenia la secţiile Dermatologie şi Infecţioase, acolo va fi mutată secţia de Psihiatrie. În ceea ce priveşte locul în care funcţionează acum această secţie, după renovare, clădirii respective i se va da o nouă destinaţie. „Nu va fi nevoie să facem mutările secţiilor înapoi, întrucât fiecare va funcţiona într-un spaţiu cu condiţii optime, modernizate. Cochetăm cu ideea de a înfiinţa o secţie de Îngrijiri Paliative în clădirea unde este Psihiatria, sau ceva legat de medicină socială sau a bolnavilor cronici. Nevoie de îngrijiri paliative este foarte mare. Chiar şi 20 de paturi cred că ar fi tot  puţine”, a mai spus managerul spitalului.COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Mare nevoie este de curățenie şi modernizare. Spor la lucru.

  • LUCA 6 ani

    „COCHETAM CU IDEEA” e o expresie de salon secolul XIX si nu de salon de spital. Ideea de a organiza o sectie de ingrijiri paliative langa CIMITIR e la fel de proasta ca si cea in care sectia de psihiatrie se’bucura’ de trista vecinatate .Nu va ganditi ca locatia aceea poate induce depresii persoanelor vulnerabile cum sunt pacientii de la psihiatrie si cei de la ingrijiri paliative?