Spitalul Roman este în continuă renovare

Dimensiune text

Renovarea clădirii în care va fi mutată secţia Psihiatrie este aproape finalizată. În prezent se efectuează lucrări de igienizare la secţiile Obstetrică Ginecologie şi Medicină Internă. 

Spitalul Municipal de Urgenţă Roman este în continuă schimbare la faţă. După reabilitarea şi mutarea secţiilor Boli Infecţioase şi Dermatovenerologie, acum au intrat în renovare secţiile Medicină Internă, Pneumologie şi Obstetrică Ginecologie (OG).

„La OG, la etajul cinci, lucrările sunt aproape gata şi urmează să se mute secţia de la etajul patru la etajul cinci, pentru a se putea face curăţenie şi la etajul patru. La clădirea unde va fi mutată secţia Psihiatrie s-a făcut procesul verbal de finalizare a lucrărilor de reabilitare, numai că beneficiarii lucrării, respectiv reprezentanţii secţiei Psihiatrie, împreună cu comisia de recepţie, au avut obiecţiuni. S-au constat anumite nereguli, care vor fi remediate în perioada imediat următoare, în maximum zece zile, pentru a se putea face recepţia finală a lucrării”, a precizat Leonard Achiriloaei, directorul financiar al Spitalului Roman. Înainte de a fi mutată secţia în noua locaţie, din curtea spitalului vechi, din bugetul propriu al spitalului se va face împrejmuirea secţiei.

Între timp, conducerea spitalului încearcă să găsească o soluţie pentru a îndeplini cererile medicilor de pe secţie, privind partea de dotări. „Avem în vedere şi o parte de dotări pentru această secţie, dar problema este că necesită fonduri relativ mari. Domnii doctori şi-ar dori un mobilier complet nou, dar costurile sunt destul de mari. În buget nu avem suficienţi bani pentru obiecte de inventar şi trebuie să vedem cum putem rezolva această probloblemă, poate printr-o rectificare de buget sau printr-un transfer de sume din alte părţi”, susţine Leonard Achiriloaei.

După ce vor fi mutaţi pacienţii, directorii spitalului au în plan şi reabilitarea termică şi schimbarea acoperişului acelei clădiri. „Sperăm ca iarna să ne prindă cu acoperişul şi cu izolaţia gata, pentru a scădea consumul energetic şi pentru a preveni apariţia igrasiei”, mai spune directorul financiar al spitalului.COMENTARII

WORDPRESS: 0