Prima paginăSanatate

Spitalul Roman, dator vîndut angajaților

Dimensiune text

Veste deloc plăcută pentru Spitalul Municipal de Urgență Roman. Executările silite venite atît din partea angajaților, cît și din partea furnizorilor i-ar putea aduce un gol consistent în conturi. Iar lucrurile nu se opresc aici, pentru că anul acesta urmează și alte procese cu angajații.

 

Practic, angajații au acționat spitalul în judecată din două motive. Primul a fost acela de a-și recupera banii din perioada aprilie 2008-iunie 2009, cînd trebuiau să fie încadrați în grila de salarizare specifică unui spital de urgență, dar acest lucru nu s-a întîmplat.
Anul trecut, salariații au dat din nou în judecată instituția sanitară, de data aceasta pentru a-și recupera reducerile de 25% din salarii.

La toate acestea se adaugă cele 1,4 milioane de lei recuperate de furnizorii de aparatură medicală, aparatură care a fost achizționată fără filă de buget. Deja primă notă de plată a venit și nu arată deloc bine. Din cele 360 de dosare aflate acum în instanță, 176 dintre acestea au primit sentință definitivă și irevocabilă.

Pentru diferențele care provin din grila de salarizare, avem de returnat angajaților, pînă acum, 3,3 milioane de lei, la care se adaugă reactualizarea la rata inflanției. Pînă în 2016, estimăm că suma va depăși șase milioane de lei. Iar lucrurile nu se vor opri aici, pentru că vor urma procesele pentru recuperarea celor 25% tăiați anul trecut. În ceea ce privește executările silite pentru aparatura achiziționată fără filă de buget, acestea sînt pe final. După ce toate procedurile vor fi finalizate, legea ne obligă să îi acționăm în judecată pe cei vinovați, pentru recuperarea banilor„, a declarat Mircea Coadă, managerul spitalului (foto).

COMENTARII

WORDPRESS: 0