Spitalul primeşte mai puţini bani de la Casa de Asigurări de Sănătate

Spitalul primeşte mai puţini bani de la Casa de Asigurări de Sănătate

Un milion de euro pentru apă și canalizare în Roman
ApaServ Neamț, contraofertă pentru ca Romanul să nu plece la compania de apă din Iași
Țevarii se pregătesc de negocieri

 

Spitalul Roman - centrul de primire urgente - intrare CPUÎncepând cu data de 1 august, Spitalul Municipal de Urgenţă Roman a încheiat un nou contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ. La fel ca în ultimii ani, sumele au fost diminuate faţă de vechiul contract.

Conform conducerii unităţii medicale, CAS Neamţ a tăiat, la nivelul spitalelor din judeţ, 20 de paturi, dintre care cinci de la Roman, dar această tăiere se referă la coeficientul ce stabileşte suma din contract pentru servicii, şi nu la dispariţia fizică a paturilor. Astfel, pe tot ceea ce înseamnă spitalizarea continuă s-a redus suma faţă de contractul pe anul anterior cu 5%, iar cu 8% s-a redus suma pentru spitalizarea de o zi.

Practic, de la an la an, CAS a mai diminuat numărul iniţial de paturi – 666, ajungând acum la 640, cu precizarea că această cifră se referă la un indicator. CJAS nu asigură decontarea serviciilor pe ambulatoriul de radiologie de mai bine de patru ani, aparatele aflate în funcţiune fiind depăşite, însă se poate încheia un act adiţional şi pe acest serviciu, în ultimul trimestru, dacă aparatul nou-nouţ de radiologie va fi pus în funcţiune. El a fost cumpărat la începutul anului, achitat pe jumătate, iar ultima tranşă de bani trebuie achitată până pe 31 august, în sens contrar fiind aplicate penalităţi pentru neplată.

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!