Spitalul plăteşte cheltuieli de judecată fostului director Gafar

Dimensiune text

Conducerea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman a fost nevoită să aprobe plata cheltuielilor de judecată datorate doctorului Petruţ Claudiu Gafar (foto), fost director al spitalului, în sumă de 5.950 de lei, pentru procese câştigate de Gafar.

„Aceste cheltuieli trebuie aprobate de către Comitetul Director, iar ele se fac din bugetul spitalului. Prin micşorarea bugetului cu această sumă este afectată toată lumea, şi pacienţii, şi cadrele medicale, însă nu am avut de ales”, a declarat medicul Cătălina Pălăncianu, directorul general al spitalului.

La finalul anului 2013, Spitalul Roman avea trei acţiuni în instanţă cu fostul director al unităţii, medicul Petruţ Claudiu Gafar. Un dosar era înregistrat la Tribunal Neamţ, doar de acţiune în pretenţii, iniţiată ca urmare a controlului şi a deciziei 22/2012 a Curţii de Conturi, împotriva fostului manager Petruţ Gafar, pentru suma de cinci miliarde de lei vechi. De asemenea, existau două acţiuni în pretenţii, iniţiate în 2010, împotriva fostului manager, pentru semnarea unui act adiţional la contractul de asistenţă juridică, încheiat cu cabinetul individual avocat Elena Stoica din Iaşi, şi acoperirea prejudiciului cauzat ca urmare a reintegrării unor salariaţi în urma unor hotărâri judecătoreşti, de anulare a deciziilor emise de manager pentru mai mulţi medici.COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • Procese castigate pe drept doar nu a luat aparatura la el acasa ce a construit Gafar in spitalul Roman fostul director Coada a daramat pacat de aceea dializa frumoasa care aducea bani spitalului ..

  • Cerchez 6 ani

    De ce sa plateasca. Cheltuielile daca s-au cistigat procesele?Ce au facut avocatii spitalului ,ai primariei sa…altii?Unde e calitatea serviciilor!