Spitalul este controlat din scoarţă în scoarţă de CAS

Dimensiune text

Activitatea Spitalului Municipal de Urgenţă Roman este evaluată, în această perioadă, de către Casa de Asigurări de Sănătate Neamţ.

Săptămâna aceasta, Spitalul Municipal de Urgenţă Roman se află în evaluare de către Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ. Marţi a fost evaluat Ambulatoriul de specialitate, miercuri au fost evaluate Laboratul de radiologie şi Imagistică Medicală şi Laboratorul de analize medicale, iar joi evaluarea CAS-ului va avea loc în secţiile şi compartimentele spitalului.

„Casa de Asigurări verifică dacă activitatea pe secţii se desfăşoară conform contractului cadru încheiat cu ei, dacă sunt respectate prevederile acestui contract, dacă programul fiecărui medic şi asistent – care, în mod normal, trebuie să fie afişat la ambulatoriul de specialitate – este respectat, dacă medicii şi asistenţii sunt prezenţi în cadrul programului de lucru. Dacă aceste prevederi nu sunt respectate, se pot aplica sancţiuni. De exemplu, pentru ambulatoriul de specialitate, dacă un medic nu este prezent la program, se aplică o sancţiune de 1% din valoarea pe care o are contractată ambulatoriul respectiv cu CAS. De asemenea, sunt verificate condicile de examinare a pacienţilor, precum şi semnăturile lor”, a declarat medicul Oana Onu, directorul medical al Spitalului Roman.

Această evaluare a fost anunţată din timp şi se efectuează o dată la doi ani.COMENTARII

WORDPRESS: 0