Spitalul de Psihiatrie duce lipsă de personal

Dimensiune text

Comisia de anchetă de la Ministerul Sănătății a aflat că numărul de angajați de la Spitalul de Psihiatrie (foto) este mic în raport cu necesitățile. În activitatea spitalului au fost descoperite și unele nereguli.

 

Raportul comisiei de anchetă a Ministerului Sănătății (MS) a fost subiectul întîlnirii pe care a avut-o, marți, prefectul județului Neamț cu președintele și vicepreședinții Consiliului Județean Neamț, membrii Comitetului Director ai Spitalului Județean de Urgență Neamț, membrii Consiliului de Administrație și reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Neamț. Controlul de la MS a vizat verificarea activității economico-financiare, a achizițiilor publice și activității administrative și medicale a Spitalului Județean Neamț și a Spitalului de Psihiatrie „Sfîntul Nicolae” din Roman, ambele subordonate Consiliului Județean Neamț.

Referitor la activitatea Spitalului de Psihiatrie Roman, din raport reies următoarele concluzii: existența unui deficit de personal raportat la normativul prevăzut în Ordinul Ministrului Sănătății și acordarea de sporuri pentru condiții periculoase fără a fi completate buletinele de determinare sau expertizare de către unitățile abilitate. De asemenea,  nu a fost realizat în totalitate planul de conformare emis de Direcția de Sănătate Publică. Neamț în privința autorizațiilor sanitare de funcționare și nu a fost respectat nivelul alocațiilor de hrană pentru pacienții internați„, se arată într-un comunicat de presă emis de Prefectura Neamț.
În document se mai precizează că la Spitalul „Sfîntul Nicolae” nu a fost actualizat programul anual de achiziții și că între bugetele de venituri și cheltuieli ale autorității contractante și programele anuale ale achizițiilor publice nu există concordanță, drept pentru care a fost recomandat Comitetului Director să dispună măsuri de remediere a deficiențelor.

Directorul Spitalului de Psihiatrie „Sfîntul Nicolae” a spus că va discuta despre concluziile și recomandările comisiei de anchetă după ce va primi documentul. „Știu că a fost ședință pe această temă, dar eu nu am primit raportul și nu pot să vorbesc despre ceea este scris în acel document„, a afirmat medicul Anca Hîncu.COMENTARII

WORDPRESS: 0