Spitalul de Psihiatrie din Roman, la ceas aniversar

În fiecare an, în preajma sărbătorii Sfântului Nicolae, conducerea Spitalului de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” Roman invită toţi pacienţii, dar şi colaboratorii, la o slujbă specială, urmată de o masă festivă. Anul acesta, evenimentul a avut loc vineri, 4 decembrie.

Medicul Anca Hîncu, managerul Spitalului de Psihiatrie

Medicul Anca Hîncu, managerul Spitalului de Psihiatrie

„Pregătim zilele spitalului în preajma sărbătorii Sfântului Nicolae, al cărui nume îl purtăm. Se oficiază o slujbă în capela spitalului, de pomenire a celor decedaţi în unitatea noastră, dar şi o slujbă pentru sănătatea pacienţilor şi a cadrelor sanitare, care îşi dedică activitatea cu sârg în instituţia noastră. Oferim şi o masă de sărbătoare pacienţilor. Noi cu drag aşteptăm oficialităţi să ne onoreze la această sărbătoare. Am invitat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ, dar şi membrii consiliului de administraţie al spitalului nostru şi colegi de-ai noştri, de la alte secţii de Psihiatrie. Cu această ocazie, le doresc tuturor colegilor multă sănătate, mult succes în activitatea pe care o întreprind şi împlinirea tuturor dorinţelor, pentru că suntem în prag de sărbători. Aceeaşi urare o adresez şi pacienţilor, multă sănătate şi să ştie că pot apela cu încredere la noi, pentru că încercăm să le oferim servicii de cea mai bună calitate”, a afirmat medicul Anca Hîncu, managerul Spitalului de Psihiatrie.

Anul 2015 a fost unul plin de împliniri pentru această unitate sanitară. Pe lângă obţinerea acreditării, s-au făcut şi anumite achiziţii la nivel de secţie, dar şi anumite renovări ale clădirii. „A fost un an plin de muncă, dar şi de rezultate. Am început cu obţinerea acreditării spitalului. Apoi, am semnat contract cu CAS, am avut un buget destul de bun şi am putut achiziţiona pentru pacienţi mobilier nou, s-a pus linoleum antibacterian, am reuşit să schimbăm acoperişul cu fonduri de la CJ, am făcut diverse achiziţii pe secţie, cum ar fi monitoare de funcţii vitale, tărgi, canapele de consultaţie sau scaun de recoltare analize. O mare realizare este faptul că am reuşit să ne completăm schema de personal. Mai avem, pe final de an, câteva examene şi sperăm să ne ocupăm posturile din statul de funcţii. A fost un an încununat de succes”, susţine medicul Anca Hîncu.

Pentru anul viitor, conducerea spitalului doreşte atât atragerea de fonduri europene, cât şi obţinerea unor fonduri pentru amenajarea curţii interioare, anveloparea spitalului sau reamenajarea interiorului.


COMENTARII

WORDPRESS: 0