Spital nou la Roman

Dimensiune text

Noul furnizor de servicii medicale spitaliceşti va funcţiona cu 25 paturi pentru spitalizare de zi. 

Persoanele care suferă de boli cardiovasculare, diabet sau de boli din sfera medicinei interne vor avea la dispoziţie, cel mai probabil începând cu luna mai a acestui an, un nou spital în care să îşi trateze afecţiunile. Este vorba despre SC Theo’s Medical Clinic SRL, care a fost înfiinţat, potrivit datelor furnizate de Ministerul de Finanţe, la 22 decembrie 2014. Clădirea este situată în Roman, în zona Favorit – Sucedava, peste drum de fosta baie comunală.

Conform reprezentanţilor Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamţ, acest nou spital a depus toate actele care sunt necesare pentru a încheia un contract de finanţare pentru servicii medicale în regim de spitalizare de zi. „În perioada de depunere a dosarelor de către furnizorii de servicii medicale spitaliceşti, pentru încheierea unor contracte pentru anul 2015, respectiv 8 – 17 aprilie, am primit dosare din partea mai multor furnizori noi care oferă servicii medicale spitaliceşti. Dintre toate acestea, doar doi au fost declaraţi eligibili, printre care unul de la Roman, care oferă servicii medicale în regim de spitalizare de zi. Practic, eu nu l-aş numi spital, pentru că nu are dimensiunea spitalelor cu care suntem obişnuiţi, şi nici spitalizare continuă, ci doar un furnizor de servicii medicale spitaliceşti. SC Theo’s Medical Clinic SRL are, în structura sa aprobată de către Ministerul Sănătăţii, 25 de paturi, pentru specializările diabet, cardiologie şi medicină internă”, a declarat juristul Radu Firăstrău, preşedintele-director al CAS Neamţ.

Cel de-al doilea furnizor nou de servicii medicale spitaliceşti care va intra în contract cu CAS Neamţ începând din luna mai este SC Palimed SRL, care va funcţiona în Tîrgu Neamţ şi va oferi îngrijiri paliative în regim de spitalizare continuă.

Pe lângă aceste două noi spitale, au fost declarate eligibile pentru semnarea unor contracte cu CAS Neamţ Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, Spitalul Orăşenesc Bicaz, Spitalul Orăşenesc „Sfântul Dimitrie” Tîrgu Neamţ, Spitalul de pneumoftiziologie Bisericani, Spitalul de Psihiatrie „Sfântul Nicolae” Roman şi Clinica medicală „Sfântul Andrei”, din Piatra Neamţ.COMENTARII

WORDPRESS: 0