Prima paginăActualitate

Spiritul de salvator nu dispare: incendiu la o mașină stins de paramedicii SMURD, la Horia

Spiritul de salvator nu dispare: incendiu la o mașină stins de paramedicii SMURD, la Horia

Dimensiune text

 

Marți după-amiază, 23 iunie, trei paramedici de pe o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț au avut o intervenție mai puțin obișnuită, în zona comunei Horia.

După o misiune la Roman, unde au predat un pacient la Compartimentul de Primire Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență Roman, la întoarcere, după traversarea podului de peste râul Moldova, paramedicii au observat flăcări la un autoturism aflat în mers, incendiu care se manifesta la compartimentul motor și la bordul mașinii, în care se aflau o femeie și doi copii minori. Un șofer aflat în trafic a adăpostit copiii în mașina sa, iar paramedicii au stins imediat incendiul, folosind stingătoarele ambulanței și cel din mașina care luase foc, astfel că echipajul de pompieri de la Roman venit în sprijin nu a mai avut decât a constata cauza incendiului – un scurtcircuit. Din fericire, intervenția promptă a salvatorilor SMURD a făcut ca pagubele să nu fie substanțiale.

„Spiritul de salvator nu dispare! Echipajul de paramedici ce încadrau ambulanța SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț – plutonier adjutant șef Dan Laiu, plutonier adjutant șef Costel Ciocan și plutonier adjutant Vasile Darie –, pe timpul deplasării către unitate, după ce au predat pacientul la CPU Roman, au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. Paramedicii au observat un autoturism în flăcări, ce se deplasa pe un drum public din comuna Horia. Incendiul se manifesta la compartimentul motor și la bordul autoturismului. Prezența lor de spirit a salvat o mamă cu doi copii minori. Salvatorii au folosit stingătoarele din autoturism și ambulanța SMURD pentru a localiza și lichida incendiul”, a precizat sublocotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Neamț.

 

Foto: ISU Neamț

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0