Prima paginăCultural

Spectacolele Teatrului Tineretului s-ar putea juca și la Roman

Spectacolele Teatrului Tineretului s-ar putea juca și la Roman

Dimensiune text

 

 

Începând cu anul viitor, spectacolele ce se desfășoară sub egida Teatrului Tineretului din Piatra Neamț ar putea să fie urmărite și la Roman. Reprezentanții Teatrului au început discuțiile cu cei din administrația publică locală pentru a identifica locurile în care s-ar putea juca piese de teatru atât pentru adulți, dar și pentru copii.

În cei 60 de ani de existență, Teatrul Tineretului și-a câștigat renumele de rampă de lansare pentru tineri actori, regizori, scenografi, compozitori ce au avut ulterior cariere profesionale de excepție. Teatrul Tineretului funcționează în subordinea Consiliului Judeţean Neam. Un parteneriat de lungă durată cu Primăria Roman ar putea porni anul viitor. „Conducerea Primăriei municipiului Roman s-a întâlnit astăzi, 11 decembrie, cu reprezentanții Teatrului Tineretului din Piatra Neamț, din dorința ambelor părți de a dezvolta armonios actul cultural, dar și pentru a le oferi romașcanilor posibilitatea de a acumula energia pozitivă ce este emisă de spectacolele de teatru. Managerul Teatrului Tineretului – regizorul Gianina Cărbunariu – s-a arătat plăcut impresionat de modul în care arată sala de festivități a Primăriei – Sala Manolescu Strunga, precum și de facilitățile oferite de celelalte spații, deschise, cum ar fi scena din Ștrand sau amfiteatrul din Pietonal. Oferta reprezentanților Teatrului Tineretului este de a organiza, în toamna anului viitor, un festival al teatrului și la Roman, care să cuprindă spectacole ce se vor întinde pe parcursul a zece zile. Primarul Lucian Micu și-a manifestat întreaga deschidere pentru a sprijini acest parteneriat și, mai mult, de a facilita prezența lunară a trupelor de teatru într-una din locațiile administrate de Primărie, astfel încât romașcanii să se poată bucura de talentul actorilor români, dar și de spiritul cultural al urbei mușatine”, au declarat reprezentanții Primăriei municipiului Roman.

Anul trecut, festivalul Teatrului Tineretului a adus în fața publicului 31 de spectacole, 36 de reprezentanții, cinci concerte, trei ateliere și trei lansări de publicații.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0