Spectacol total pe scena Casei de Cultură

Dimensiune text

Sute de romaşcani au participat, joi seară, la un spectacol susţinut de artişti de renume. Spectacolul a fost oferit de candidatul USL pentru Colegiul 2 Senat, senatorul Ioan Chelaru, şi de candidatul USL pentru Colegiul 4 Camera Deputaţilor, Liviu Brătescu.

 

 

O atmosferă caldă, la propriu şi la figurat, emoţie şi multă distracţie. De aceste lucruri au avut parte sutele de romaşcani prezenţi joi seară în sala Casei de Cultură, care a devenit neîncăpătoare, preţ de câteva ore. Motivul a fost spectacolul organizat de candidatul Uniunii Social Liberale (USL) pentru Colegiul 2 Senat, senatorul Ion Chelaru, şi de candidatul USL pentru Colegiul 4 Camera Deputaţilor, profesorul Liviu Brătescu.

La începutul manifestării, care a început la ora 19, cei doi candidaţi au ţinut să precizeze sutelor de romaşcani prezenţi, membri sau simpatizanţi ai USL, că spectacolul nu are caracter electoral, ci e un semn de recunoştinţă pentru munca depusă în activitatea partidului. Spectacolul, prezentat de renumitul om de televiziune Octavian Ursulescu, a avut toate ingredientele pentru ca atât tinerii, cât şi adulţii să aplaude şi să cânte timp de mai bine de două ore. „Vreau să vă mulţumesc tuturor celor prezenţi, membri ai USL, pentru munca pe care aţi dus-o în atâţia ani de zile, în campanii electorale, pentru că ştiu că nu a fost o muncă uşoară. Este momentul să recucerim Romanul, pentru că, dacă ARD a venit cu un candidat la funcţia de deputat de la Bucureşti – candidat care, acolo, practic, nu contează -, noi venim cu un candidat romaşcan de prestigiu. Este momentul să le spuneţi prietenilor, cunoştinţelor, să meargă la vot şi, împreună, cu ajutorul vostrul, noul guvern să fie USL. Doar aşa vom putea cere mai mulţi bani pentru oraş, vom putea să dezvoltăm infrastructura şi să creăm locuri de muncă. Toată ţara este cu ochii pe oraşul Roman şi e timpul să arătăm că noi, romaşcanii, nu ne putem lăsa păcăliţi de costume scumpe”, a spus, în deschiderea spectacolului, senatorul Ioan Chelaru.

Pe scenă a urcat, apoi, şi candidatul USL la funcţia de deputat pentru Colegiul 4, profesorul Liviu Brătrescu. „Deşi nu sunt tocmai emotiv când vorbesc, în seara asta trebuie să recunosc că am emoţii, întrucât sunt acasă. Programul meu, acceptat de PNL şi sprijinit de USL, se intitulează «Dreptate pentru Romanul nostru!», pentru că e timpul să spunem stop regimului Băsescu. Liviu Brătescu nu are nevoie de notorietate. Nu de notorietatea pe care a dobândit-o guvernul Boc după ce a aruncat în aer tot sistemul de salarizare din România. Am convingerea că vă pot reprezenta cu succes într-o competiţie de asemenea anvergură. Proiectul meu îşi propune să facem din Roman un oraş curat, să-l scăpăm de chibiţi. Liviu Brătescu nu va lupta niciodată împotriva intereselor acestui oraş, pentru că sunt născut aici şi am crescut aici. Simpatia pe care mi-aţi arătat-o în ultimele săptămâni mă responsabilizează şi mă obligă”, a afirmat Liviu Brătescu, întrerupt de scandările şi îndemnurile la victorie venite din partea celor prezenţi în sală.

Apoi, Octavian Ursulescu, înainte de a prezenta primul invitat, a mărturisit că nu este mercenar, dar că întotdeauna şi-a exprimat în public opiniile politice de stânga. Atmosfera în sală s-a încins când pe scenă a urcat interpretul Alexandru Jula. La 78 de ani, interpretul a arătat o formă de zile mari, impresionând publicul, făcându-l să plângă şi să râdă în acelaşi timp. Astfel dacă, în pauzele dintre melodii, bancurile sale au stârnit hohote puternice de râs, melodii precum „Soţia prietenului meu”, „Am o dambla” sau „Foaie albă de Pireu” au adus lacrimi în ochii multor spectatori. Pe toată durata reprezentaţiei, spectactorii au cântat şi au aplaudat frenetic, ceea ce l-a făcut pe Alexandru Jula să se întoarcă pentru un bis. El a fost urmat de tenorul Florin Georgescu. Înainte de a concerta, acesta i-a îndemnat pe romaşcani să meargă la vot, pentru a scăpa de puterea care a ucis cultura în această ţară. Apoi, tenorul a susţinut un concert care i-a ţinut cu sufletul la gură pe spectatori, având în vedere că vocea lui Florin Georgescu a răsunat pe marile scene ale lumii. Spectacolul a fost completat de solista Iolanda Sandu, cântăreaţa de muzică populară Polina Manoliu şi de actorul Jan Paler.

Pentru reprezentaţiile lor, artiştii au fost răsplătiţi cu îndelungi aplauze de spectatorii care au avut parte, timp de două ore, de un spectacol de înaltă clasă.COMENTARII

WORDPRESS: 12
 • Denisa Olaru 8 ani

  Am privit pozele si aduc a trecut trist cu iz de comunism…priviti fetele celor prezenti…privit decorul, privit pe candidati…nu va aduce aminte de vechile spectacole tovarasesti de pe vremea lui Ceausescu? Casa de cultura cu program dictat si insusit de nevoie….acesti oameni au venit c-a fost gratuit, dar sa voteze doi oameni care n-au facut nimic niciodata pentru comunitate ar fi absurd si as putea sa-i suspectez si de altceva…… Ce diferenta este intre acesti doi pacalici si ministresa- cate a facut ea si ce au facut astia? Dar vorbe goale..promisiuni populiste…in stilul lui Ponta care iata, azi ne-au ingropat in saracie si dezastru, toate le platim mai scump din cauza lui. Asa trebuie privite lucrurile.

  • Parcă spuneați că cei de la PDL duc o campanie curată. Asa , râzând de sărăcia oamenilor ? Poporul nu a fost sărăcit în 6 luni , ci în 8 ani de guvernare portocalie care a ,, trudit,, sârguincios pentru vestita ,, regină ,, ! Când domnul Leoreanu și politicienii portocalii au facut campanie electorala la Casa de Cultura ,atunci nu a mai fost ,,program dictat si insusit de nevoie ,, ?Acum fost un spectacol decent, fără,, fast ,, portocaliu , căci țara e în criză , la care au fost prezentați candidatii romascani . Cu ei mă mândresc , caci fac parte din ,, marea familie romascană ,, la care eu chiar țin !
   Nu am aflat cine e ,, regina,, . Să o întreb pe doamna Udrea ? Poate știe ea cine este…

 • Denisa Olaru 8 ani

  Am privit pozele si aduc a trecut trist cu iz de comunism…priviti fetele celor prezenti…privit decorul, privit pe candidati…nu va aduce aminte de vechile spectacole tovarasesti de pe vremea lui Ceausescu? Casa de cultura cu program dictat si insusit de nevoie….acesti oameni au venit c-a fost gratuit, dar sa voteze doi oameni care n-au facut nimic niciodata pentru comunitate ar fi absurd si as putea sa-i suspectez si de altceva…… Ce diferenta este intre acesti doi si ministresa- cate a facut ea si ce au facut astia? Dar vorbe goale..promisiuni populiste…in stilul lui Ponta care iata, azi ne-au ingropat in saracie si dezastru, toate le platim mai scump din cauza lui. Asa trebuie privite lucrurile!!

  • alexandru 8 ani

   denisa nu cumva tu esti blonda cu nasu mare care lucrezi in primarie ?
   cea care are prietenul sofer la primarie si face afaceri cu primaria?

 • Grigore 8 ani

  Se vede din poze ce interesata era audienta…numai figuri interesante am remarcat. Degeaba mimeaza Bratescu o implicare desavarsita pentru ca dupa alegeri inca 4 ani de acum inainte ne va ignora, la fel cum a facut si pana acum. Nu-si mai poate spala pacatele indiferent ce ar face!!

 • Florin 8 ani

  Am fost la eveniment si mi-a placut foarte mult de domnul Liviu Bratescu! M-a convins sa-l votez si sper sa din toata inima sa convinga cat mai multe persoane!
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!

  • Gherasim 8 ani

   Probabil ai 86 de ani pentru ca numai mosnegi au fost la acest eveniment… Daca te-a cumparat cu asa ceva inseamna ca esti slab de inger si inseamna ca Romanul nu are nevoie de astfel de oameni ca tine.. Alege-l tu pe Bratescu ca noi restul romascanilor o alegem pe Elena Udrea…..

   • Contează vârsta celor care au participat ? Aveți o atitudine arogantă și disprețuitoare față de bătrâni ! Față de rudele dumneavoastră mai în vârstă , tot așa aveti atitudinea ?

    • Gherasim 8 ani

     Nu am dispret fata de batrani sau fata de alte persoane, dar viitorul Romanului suntem noi tinerii, viitorul tarii sunt tinerii, nu batranii. Si din pacate batranii decid viitorul tarii intr-o proportie mare pentru ca acestia se lasa influentati de televiziunile USL-iste si cred tot ce se spune acolo, iar cei care au de suferit suntem noi, tineretul.. Nu ei!!!

     • User 8 ani

      Care tineri bai postacule. Deschide ochii si da-ti seama ca in tara noastra au ramas numai batrani. Toti tinerii capabili au plecat in tari care le permit sa-si puna in valoare talentele.
      Europa oricum este intr-un declin demografic. Dar tu n-ai de unde sa stii. Sunteti penibili.
      Sunteti ca maimutele din reclamele Pepsi, dar in loc de „to the airport”, la voi e „Elena the best”.

 • Cristian C. 8 ani

  Denisa postezi de doua ori acelasi lucru din exces de zel PDL-ist! Ai uitat sa spui ca doamna Udrea e fecioara Maria si ca Leoreanu e Arhanghelul Mihail!

 • ionutz 8 ani

  Mai dragii ,,mosului,,prosti mai suntem, de asta traim cum traim.Certati-va,iar ei aduna averi fabuloase in zona cea mai saraca a U.E.