Specializare unică în oraș pentru elevii care aleg „Miron Costin”

Colegiul Tehnic „Miron Costin” are, în oferta școlară 2012 – 2013, nouă clase cu specializări diverse. Școala beneficiază de o bază materială foarte bună și de un corp didactic format din profesioniști. Elevii au la dispoziție o gamă largă de activități extrașcolare pentru a-și pune în valoare calitățile.

 

Colegiul Tehnic „Miron Costin”, unitate școlară cu veche tradiție în învățămîntul romașcan, reprezintă una din cele mai bune alegeri pentru absolvenții clasei a VIII-a, care doresc să pună baze solide viitoarei cariere. Pentru anul școlar 2012 – 2013, Colegiul Tehnic Miron Costin propune specializări cu căutare pe piața muncii, care au atras elevii an de an. Astfel, Colegiul Tehnic „Miron Costin” va avea nouă clase: două clase din domeniul Turism și alimentație, o clasă din domeniul Economic, trei clase din domeniul Mecanică, două clase din domeniul Construcții, instalații și lucrări publice și o clasă de Electromecanică.

Colegiul Tehnic «Miron Costin» Roman se implică responsabil în educarea și formarea tinerilor capabili să răspundă rapid și competent noilor cerințe ale societății, să realizeze o carieră care să le permită integrarea pe piața muncii. Se oferă elevilor o pregătire foarte bună de specialitate, pentru calificări în domeniile: turism, economic, administrație publică, mecatronică, tehnică de calcul, desenator pentru construcții și instalații, mecanică și mecanic auto, electromecanică, electronică și automatizări. Nu numai că oferim elevilor specializări diverse, dar și profiluri unice în oraș, cum este cel de mecanic auto, care asigură instruirea în specialitate concomitent cu obținerea permisului de conducere categoriile B și C„, a spus profesoara Lorica Havrici, directorul Colegiului Tehnic „Miron Costin”.

Colegiul beneficiază de o bază materială deosebită, săli de clasă moderne, cabinete, laboratoare și ateliere de instruire practică, menite să-i ajute pe elevi să învețe. „Prin proiectul PHARE TVET 2003, s-a realizat o bună dotare a școlii, prin echipamente IT și de birotică ce au condus la dezvoltarea unui învățămînt modern. De asemenea, prin proiectul PHARE TVET 2004-2006 s-a realizat o bază modernă de instruire teoretică și practică în domeniul serviciilor – turism și alimentație publică, prin transformarea și reabilitarea unui cămin care poate concura cu un hotel modern„, a spus directorul unității, profesoara Lorica Havrici.

 

Activități extrașcolare pentru toți elevii

 

Elevilor școlii li se asigură și posibilitatea de a participa la activități extrașcolare, pentru a-și putea pune în valoare calitățile artistice sau sportive și pentru a avea oportunități diverse în petrecerea timpului liber. „Pentru a sprijini desfășurarea activităților principale și conexe din unitate au fost înființate Asociația Sportivă «Miron Costin», Asociația Tinerilor Romașcani de Promovare a Drepturilor Omului «Miron Costin» Roman, Asociația Părinților de la Colegiul Tehnic «Miron Costin» Roman și un Centru de Documentare și Informare în Domeniul Promovării și Cunoașterii Drepturilor Omului. Sîntem singura școală din oraș care a participat la toate edițiile din cadrul «Celei mai mari lecții din lume», dînd, astfel, elevilor posibilitatea de a se implica și de a căuta soluții pentru probleme cu care se confruntăm la nivel mondial. De asemenea, am inițiat concursul «Infotehnica», destinat elevilor din clasele a IX-a și a X-a care nu sînt implicați în concursuri pe meserii și olimpiade interdisciplinare, dîndu-le, astfel, posibilitatea de a concura și de a-și pune în valoare calitățile și cunoștințele dobîndite în școală„, a spus directorul Lorica Havrici.


COMENTARII

WORDPRESS: 0