Spații verzi, bănci și parcare pe baza de cartele, în spital

Dimensiune text

Curtea interioară a spitalului va fi reamenajată. Lucrările se apropie de 900.000 de lei. Angajații vor folosi cartelă pentru acces, iar vizitatorii vor plăti parcarea.

Spitalul Municipal de Urgență Roman va avea o curte amenajată cu spații verzi și locuri de parcare. Lucrările vor începe, cel mai devreme, în luna octombrie, licitația pentru realizarea investiției fiind deja ridicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Prețul estimat al acestor lucrări este de 885.154 de lei fără TVA, iar fondurile vor fi suportate, integral, din bugetul propriu al spitalului.

Conducerea unității sanitare a considerat necesară refacerea curții interioare a spitalului întrucât există un mare deficit de locuri de parcare pentru autovehiculele proprii și ale personalului și, astfel, nu se poate asigura circulația fluentă a salvărilor, mașinilor de aprovizionare sau a altor vehicule abilitate să circule în cadrul spitalului.

”Reamenajarea va însemna, în primul rând, peste o sută de locuri de parcare. Vor fi realizate spații verzi, cu bănci și stâlpi de lumină. Acesta va fi rezultatul vizibil al lucrărilor, fiindcă se vor face și pante de scurgere, se va lucra la un sistem de colectare a apelor fluviale. Proiectul este unul amplu”, a afirmat Leonard Achiriloae, directorul economic al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Pentru cei care, acum, folosesc parcarea spitalului pe post de parcare de noapte, investiția este o veste proastă. Intrarea cu autoturismul în curtea interioară a unității sanitare se va realiza doar pe baza unei cartele – în cazul angajaților – sau contracost. În plus, circuitul mașinilor se va realiza pe un singur sens, existând proiectate intrare și ieșire separate.

Parcarea nu va fi singurul loc din spital în care se va intra cu cartelă. După ce noul triaj va fi dat în folosință, aparținătorii nu vor mai avea acces în spital în afara orelor de vizită (15.00 – 20.00), iar angajații spitalului vor trece de bariera pusă în holul principal pe bază de cartelă.COMENTARII

WORDPRESS: 0