Prima paginăActualitate

Spații răcoroase și cu apă potabilă pentru romașcanii care vor să se ferească de caniculă

Spații răcoroase și cu apă potabilă pentru romașcanii care vor să se ferească de caniculă

Dimensiune text

 

Temperaturile crescute din aceste zile au determinat conducerea Primăriei municipiului Roman să ia măsuri pentru a asigura un confort persoanelor care, în ciuda recomandărilor medicilor, au decis să iasă din locuinţe.

„În aceste condiţii, cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, s-au stabilit cinci spaţii, dotate cu aparatură de climatizare şi recipiente cu apă potabilă. Cetăţenii care întâmpină probleme cu căldura, pot primi asistenţă în următoarele puncte: Farmacia Richter din Anton Pann, Farmacia Stejara din Smirodava, Farmacia Hygeea din Favorit, Dispensarul 1 de vis-a-vis de Poliţie şi Hotelul din Piaţa Centrală”, informează Primăria Roman.

Joi, județul Neamț se află sub cod galben de caniculă. Conform meteorologilor, în cursul zilei de joi, 29 iunie, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Disconfortul termic va fi accentuat – indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 34 – 36 de grade, iar minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade.

 COMENTARII

WORDPRESS: 0