Prima paginăPolitica

Sorin Moisă va coordona relaţia UE cu Republica Moldova

Dimensiune text

Europarlamentarul PSD nemțean va susține în fața Comisiei pentru Comerț Internațional acordul de asociere cu Republica Moldova.

Nemţeanul Sorin Moisă, europarlamentarul PSD membru al Comisiei pentru Comerţ Internaţional (INTA) a Parlamentului European, a devenit raportor pentru relaţiile comerciale cu Republica Moldova în cadrul Comisiei. Săptămâna viitoare, el va susţine în faţa membrilor Comisiei aprobarea Acordului de Asociere cu Republica Moldova, în vederea votării ulterioare în Comisia de Afaceri Externe şi, apoi, în plenul Parlamentului European, cât de curând posibil.

Sorin Moisă va coordona, de asemenea, în Comisia pentru Comerţ Internaţional, relaţiile cu Mexicul şi, pentru grupul social democrat din Comisie, pe cele cu Canada, cu care UE tocmai a încheiat un acord comercial istoric ce va trebui aprobat de Parlamentul European.

„Republica Moldova, pe de o parte, şi relaţia trans-atlantică, pe de altă parte, sunt priorităţile mandatului meu politic în Comisia de Comerţ Internaţional. Cât am lucrat în executivul european, cu Dacian Cioloş, am făcut totul pentru apropierea Moldovei de UE. Acum mă bucur să pot duce până la capăt acest proiect, în faza lui legislativă, ca parlamentar european”, a declarat Sorin Moisă.

COMENTARII

WORDPRESS: 0