Prima paginăPolitica

Sorin Moisă propune solidaritate cu fermierii moldoveni

Dimensiune text

Europarlamentarul PSD a obținut dublarea contingentului de export.

Merele, prunele şi strugurii din Republica Moldova vor avea acces suplimentar pe piaţa Uniunii Europene, în urma votului Raportului Moisă din plenul Parlamentului European de la mijlocul lunii decembrie. 40.000 de tone de mere, 10.000 de tone de struguri de masă şi 10.000 de tone de prune vor dubla, astfel, contingentele de export deja disponibile agricultorilor moldoveni prin acordul de liber schimb în vigoare de la 1 septembrie.

„Aş vrea să le mulţumesc tuturor colegilor din Parlamentul European care au susţinut aceasta lege. Sper ca autorităţile moldovene să reuşească să transforme aceste cote într-o poveste de succes, care să ajute cu adevărat fermierii moldoveni. Aş vrea să fac un apel şi la operatorii economici din România, să folosească această oportunitate, cu deschidere faţă de colegii din Republica Moldova. Merele, prunele şi perele din Moldova sunt foarte gustoase şi vă asigur că ele vor fi apreciate de consumatorii români, dacă le vor găsi pe piaţă, alături, sper, de tot mai multe fructe româneşti din România”, a declarat europarlamentarul  nemțean (PSD) Sorin Moisă, raportor pentru Moldova în Comisia de Comerţ Internaţional a Parlamentului European.

Noile concesii se aplică retroactiv, de la 1 august, şi vor fi disponibile până la finalul lui 2015, acoperind două sezoane agricole. Rusia a impus un embargo împotriva produselor agricole moldoveneşti la 21 iulie, şi împotriva celor europene, la 7 august.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0