Şomerii se califică în meseriile de ospătar şi frizer

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza, în luna decembrie, 113 programe de formare profesională, pentru un număr de 2.354 persoane care beneficiază, conform legii, de servicii de formare profesională gratuite, organizate de agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă şi a municipiului Bucureşti.

În judeţul Neamţ, în decembrie vor fi organizate două cursuri. Este vorba despre un curs de ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie şi unul de frizer-coafor-manichiurist-pedichiurist. La fiecare dintre aceste două cursuri participă 25 de persoane.

Judeţele în care, în luna decembrie, se vor organiza cele mai multe cursuri, cu număr mare de participanţi, sunt: Mehedinţi (210 persoane), Bistriţa (196 persoane), Bucureşti (188 persoane), Constanţa (175 persoane), Mureş (125 persoane).

Meseriile cele mai solicitate pentru care se vor organiza programe de formare profesională, în luna decembrie, sunt: lucrător în comerţ – 240 persoane, inspector (referent) resurse umane – 155 persoane, operator introducere, validare şi prelucrare date – 141 persoane, comunicare în limba engleză – 132 persoane, bucătar – 128 persoane.


COMENTARII

WORDPRESS: 0