Șomaj la cerere la Poştă

Angajaţii trebuie să se hotărască până săptămâna viitoare dacă pleacă în şomaj sau riscă testarea profesională.

Concedierile colective ale angajaţilor Poştei Române vor afecta în Neamţ circa 10% dintre cei 700 de angajaţi, cu precizarea că vor fi sectoare în care nu se va aplica măsura, în timp ce altele vor depăşi cu mult acest procent, ca urmare a normării muncii făcute încă din 2012 pe toate domeniile de activitate ale Companiei Naţionale Poşta Română.

Salariaţii care doresc să intre benevol în programul de concediere colectivă vor trebui să depună cereri la compartimentul de Resurse Umane în perioada 16 – 23 august, în timp ce în perioada 28 – 31 august va avea loc testarea profesională, iar pe 3 septembrie vor fi afişate rezultatele. Testarea va consta în două probe, o testare scrisă, al cărei rezultat va conta 65% din nota finală, şi un interviu, cu o importanţă de 35% din nota finală. În total vor fi concepute cinci comisii de concurs, în componenţa cărora vor fi intra diferite persoane cu funcţii de conducere, în funcţie de postul pentru care se organizează concurs. Tematica va consta exclusiv în verificarea cunoştinţelor specifice postului pentru care se organizează testarea, iar salariaţii vizaţi care nu vor participa la procedura de testare vor fi declaraţi respinşi. Menţionăm că restructurarea se face după ce a fost semnat procesul verbal între Compania Naţională Poşta Română şi Sindicat în privinţa stabilirii criteriilor finale după care vor fi disponibilizaţi peste 3.000 de salariaţi la nivel naţional şi modul în care vor fi organizate testările. Reducerea de personal se va face ţinând cont de următoarele criterii, în ordine: evaluarea realizării obiectivelor de performanţă, criteriile minimale prevăzute de art. 31.6 din Contractul Colectiv de Muncă, opţiunea salariaţilor privind concedierea colectivă, concurs pentru selectarea personalului şi abaterile disciplinare din ultimele 12 luni. Ultimul criteriu va fi aplicat doar salariaţilor care obţin aceleaşi rezultate la testare.


COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • eu 6 ani

    Tot raul spre bine , inseamna ca pensionarii mai au o sansa sa ia pensiile intregi (ah,si betii copilasi alocatiile )……..poate se desfiinteaza de tot , Doamne ajuta

  • .... 6 ani

    Mai bine te-ai abtine din comentarii care nu isi au rostul.