Prima paginăEconomie

Soluții pentru revitalizarea Pietonalului

Dimensiune text

Oamenii de afaceri i-au cerut primarului să dea un suflu nou Pietonalului Ștefan cel Mare.

Primăria municipiului Roman vrea să ieftinească chiriile în Pietonalul Ștefan cel Mare, pentru a atrage investitori. În cursul săptămânii trecute, primarul Romanului s-a întâlnit cu mai mulți oameni de afaceri din oraș cu care a discutat despre posibile soluții pentru ca Pietonalul să devină un loc atractiv pentru romașcani. Printre măsurile de încurajare a mediului de afaceri se numără amenajarea unui loc de joacă, organizarea unor manifestări și, înainte de toate, terminarea lucrărilor la tronsonul din partea nordică.

„Pietonalul a fost gândit de la început, în anii ’70 – ’80, ca o zonă de promenadă. Acest lucru nu s-a reușit, iar activitatea în zonă s-a restrâns foarte mult, după cum mi-au sesizat oamenii de afaceri. Vom monta mai multe bănci în partea de nord și vom începe lucrările prin a amenaja trotuarele de la etaj, pentru a nu mai permite infiltrarea apei în spațiile aflate la parter 2. Chiar în această săptămână, vom analiza măsurile discutate”, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

O altă problemă sesizată se referă la apariția mai multor câini comunitari în Pietonal. Aceștia sunt câini „de import”, întrucât au crotale albastre, iar Primăria municipiului Roman folosește elemente de identificare de culoare galbenă.

[sam id=”3″ codes=”true”]

COMENTARII

WORDPRESS: 6
 • Cristina 8 ani

  Pentru a se rezolva aceasta problema… eu, as fi de parere ca Pietonalul:… 1. sa fie astupat complect. 2. sa se construiasca o platforma, la nivelul strazi… cu piloni de sustinere. in acest fel sa se poate reda romanului istoria, de care are nevoie, si numele de strada „STRADA MARE.” …in interiorul subsolului isi vor continua activitatea societati ca si pana acum… traficul la suprafata se va putea face prin a circula numai cu autoturismele de pana la 2t… adevarat este ca se fac investitii, si trebuiesc bani, dar cu un efort,… cu mare tupeu, din partea primarului ales, „CARE MI-A DAT MARE INCREDERE”, sa mearga din poarta in poarta, de la institutie la institutie, de la prim-ministru la Comunitatea Europeana,… se poate realiza acest obiectiv… Romascanii, Senatorii, Deputatii, si cei care se reprezinta ca oameni de afaceri,… obligatoriu sa de a o mana de ajutor primarului ales…. daca vor sa ramana in istorie ca „SUFLETE PENTRU ORASUL LOR”…. si in istoria acestui oras, ROMAN!!… Faceti ceva in viata voastra, ca dupa voi, sa raman si „Romanul” cu ceva!!.. … aici ma refer la cei care pot face acest lucru!!… nu mai cheltuiti banii… pe care oricum ii aruncati la gunoi, in fiecare ani tot se folosesc bani pentru acest Pietonal. Fiti cu mintile ascutite!… folositi orice banut, in folosul „COMUNITATII”… fiti oameni, fiti barbati!!… Asta mi-a fost OPINIA!

  • mihai 8 ani

   din fericire, ideea ta e si va ramane de domeniul SF…groapa arata minunat asa cum e ea acum, fara alte betoane…idei de revitalizare…e greu pentru ca oamenii s-au schimbat si vor mai mult decat doua trei magazine cu vechituri, o multime de baruri si restaurante ( si alea goale )…

 • pedro 8 ani

  Bai fata cum sa acoperi pietonalul,unde e lumina pentru demisol,nu-ti da voie protectia mediului si inspectia muncii sa lucrezi numai la bec!!!!Nu mai vorbim de alte implicatii,gen calamitati,aerisire,etc.Incepeti odata d-le primar si ultimul tronson ca ne-am saturat de praf si noroi in buricul targuluyi!!

 • pol 8 ani

  Cum sa se revigoreze aceasta zona (si nu numai)a Romanului atata timp cat aprope toate spatiile sunt in mana unor asa zisi oameni de afaceri ,care au pus mana pe spatii gratis in anii 90 si care acum fac legea la preturile chiriiilor.Le este indiferent daca sptiul care ii au este inchiriat sau nu(cum nu au platit nimic pe el.Aste e adevaratul motiv al inactivitatii in aceasta zona si nu cainii comunitari,lipsa locurilor de joaca pt copii bla bla bla.

 • Mosu Lica 8 ani

  Eu is di pareri ca si iti tii ,,opinili” acasa ! Iar daca (totusi) ai ,,idei” fa-ti-le in gradini, ci tot ii plini di burueni !!! PS N-am tastaturi ca si scriu moldovinesti, na !

 • alta 8 ani

  pietonalul are nevoie de pomi multi, flori, banci, arteziene mici, eventual, iluminat ambiental si cat mai putine dale de beton si cat mai putine masini;iar scarile de coborare in pietonalul inferior trebuiesc neaparat reparate pt ca sunt un pericol; iar pasajele de traversare din stanga in dreapta se pot imbraca in verdeata… sic; ar costa prea mult si unii s/ar cam imbogati.