Prima paginăActualitateNeamt

Soluții pentru intersecțiile periculoase de pe drumurile județene

Dimensiune text

Reprezentanţii autorităţilor caută soluţii pentru a se evita producerea de incidente rutiere în preajma a trei intersecţii considerate periculoase, pentru că se află la răscruce de drumuri bune din punct de vedere tehnic, de pe tronsonul Girov – Hanul Ancuţei.

drumuri 1Demersul are loc la iniţiativa preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Emilia Arcan, care a mobilizat, joi, 18 februarie, o echipă formată din reprezentanţi ai Poliţiei Rutiere, Drumurilor Judeţene, Drumurilor Naţionale, Consiliului Judeţean şi autorităţi publice locale, care au vizualizat două intersecţii din Girov şi una de la Hanul Ancuţei.

„După modernizarea drumului judeţean Girov – Hanul Ancuţei şi a drumului judeţean de la Girov la Roznov, s-a constatat o creştere substanţială a valorilor de trafic atât în ceea ce priveşte transportul de mărfuri, cât şi numărul autoturismelor. S-au înregistrat multe accidente soldate cu victime omeneşti la intersecţia DJ 156A cu drumul naţional DN 15D la Girov. Cu toate eforturile depuse de Poliţia Rutieră de câţiva ani şi până în prezent, pentru instalarea de benzi rezonatoare şi semnalizare rutieră corespunzătoare, s-au înregistrat în continuare tragedii”, a declarat Emilia Arcan, preşedintele CJ Neamţ.

Pe teren, alături de reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în găsirea unor soluţii potrivite, s-a aflat şi Dan Manoliu, vicepreşedinte al CJ Neamţ, responsabil de starea drumurilor din judeţ: „Am mers şi la a doua intersecţie de la Girov, cea către Hanul Ancuţei, unde frecvenţa incidentelor rutiere este mai redusă decât la cealaltă, dar tot se petrec incidente. De comun acord şi cu primarul, vom demara proiectul pentru reamenajarea lor”, a declarat Dan Manoliu, vicepreşedinte al CJ Neamţ.

A treia intersecţie inspectată joi de către autorităţi este cea de la Hanul Ancuţei – DN2 cu DJ 208G. „În următoarele două săptămâni, specialiştii cu care ne-am întâlnit astăzi pe teren vor veni cu soluţii tehnice, cu proiecte pentru eliminarea riscurilor din aceste puncte periculoase. Pentru că spaţiul nu ne permite, nu vor exista sensuri giratorii, dar vor fi lărgite intrările în aceste intersecţii, vor apărea bretele şi cred că, în scurt timp, circulaţia în aceste trei puncte va fi mult îmbunătăţită. Şi mai avem multe astfel de intersecţii periculoase în judeţ, cărora le voi acorda atenţie, pentru a nu mai fi «capcane» pentru participanţii la trafic”, a mai declarat Emilia Arcan, preşedintele CJ Neamţ.

COMENTARII

WORDPRESS: 0