Sofia Vicoveanca, aşteptată la Întâlnirea Diecezană a Familiilor de la Pildeşti

Sofia Vicoveanca, aşteptată la Întâlnirea Diecezană a Familiilor de la Pildeşti

 

Noua biserica din PildestiÎn Anul jubiliar al Milostivirii, familiile Diecezei de Iaşi se întâlnesc la Pildeşti, sâmbătă, 6 august, începând cu ora 9.00, pentru cea de-a patra „Întâlnire Diecezană a Familiilor”.

„După Iaşi, Bacău şi Butea, este rândul comunităţii din Pildeşti să spună diecezei şi Bisericii întregi că familia contează, că fără familie nu avem nici copii, nici tineri, nici viitori soţi, nici preoţi şi nici persoane consacrate, că ea a fost prima instituţie voită de către Creator chiar înainte de căderea în primul păcat, că fără ea omenirea nu are un «mâine» asigurat. În contextul Anului Milostivirii, când, parcă, mai mult decât oricând, avem nevoie să o experimentăm şi între noi, ca naţiuni, dar şi ca oameni, la Pildeşti ne adunăm să îl proclamăm încă o dată ca pe principalul atribut al lui Dumnezeu, ca pe principala datorie a omului. Avem nevoie de milostivire între oameni, în familii, între soţi, între părinţi şi copii, între membrii comunităţii de credinţă, între membrii comunităţii sociale”, a afirmat preotul Felician Tiba, din cadrul Oficiului pentru Pastoraţia Familiei al Episcopiei Romano-Catolice de Iaşi.

„Sâmbătă, 6 august, în comunitatea noastră din Pildeşti va avea loc cea de-a patra Întâlnire Diecezană a Familiilor. În calitate de păstor al comunităţii, invit toate familiile diecezei să ia parte la această mare manifestare de credinţă, într-un an pe care papa Francisc l-a dorit a fi unul al milostivirii. De asemenea, invit comunitatea din Pildeşti să se deschidă acestui eveniment, pentru ca primirea familiilor să fie pe măsura vocaţie pe care Dumnezeu le-a învrednicit să o trăiască. Îl aşteptăm pe păstorul diecezei, alături de preoţii care vor însoţi grupurile de familii, pe pr. Paolo Gentili, directorul Oficiului Naţional pentru Pastoraţia Familiei, din Italia, care ne va prezenta cateheza zilei, le aşteptăm pe familiile care vor da mărturia lor de credinţă şi de viaţă familială şi, nu în ultimul rând, o aşteptăm pe Sofia Vicoveanca, interpreta noastră de folclor, pentru a descreţi prin cântec frunţile încreţite şi pentru a dezmorţi picioarele amorţite de muncă. Vom forma împreună o mare familie de familii, îl vom preamări pe Dumnezeu pentru darul familiilor noastre, pentru darul vieţii şi al credinţei şi-l vom ruga împreună să continue să binecuvânteze comunităţile noastre cu familii bune, cu noi vocaţii la viaţa de familie, la preoţie şi la viaţa consacrată. Vă aşteptăm cu bucurie!”, este mesajul transmis de preotul Andrei Ciobănică, parohul comunităţii din Pildeşti.

familii

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0