Șoferii sunt verificați în această săptămână dacă poartă centura de siguranță

Șoferii sunt verificați în această săptămână dacă poartă centura de siguranță

 

 

Miercuri, 13 martie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Roman au desfășurat, în zona sensului giratoriu de pe DN 2 – E 85 din Horia, o acțiune pentru verificarea folosirii centurii de siguranță.

Poliția Română, prin structurile rutiere, a demarat luni acțiunea „Seatbelt”, în cadrul căreia polițiștii desfășoară activități pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate. Săptămâna 11 – 17 martie este dedicată controalelor TISPOL „Seatbelt” (acțiunile Poliţiilor Rutiere din Europa, vizând purtarea centurilor de siguranţă de către ocupanţii maşinii).

„Acționăm în această perioadă în cadrul unui program european, pentru conștientizarea conducătorilor auto și pasagerilor din autovehicule cu privire la obligativitatea și necesitatea portului centurii de siguranță. Acțiunea se desfășoară pe toate drumurile publice pe care le avem în arondare. Vom acționa în toate cele trei schimburi și, cu această ocazie, atragem atenția conducătorilor auto, dar și pasagerilor, atât din autoturisme, cât și din mijloacele de transport în comun, că centura de siguranță salvează vieți, și aceasta nu este doar o sintagmă – nu puține au fost cazurile când centura de siguranță a făcut diferența între viață și moarte”, a afirmat comisar șef de poliție Valentin Băetanu, șeful Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Roman.

Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu. Controalele se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Mancati…. ciuperci. 99% dintre politisti si fosti politisti, care chiar au lucrat la rutiera, nu poarta centuri de siguranta, vorbesc la telefon si fumeaza cand conduc, in masini personale sau de serviciu, si nimeni nu ia nici o masura. Bine ca sunt ei „corecti”.