Prima paginăActualitate

Șoferii de pe ambulanțe și de la SMURD, instruiți de polițiști

Șoferii de pe ambulanțe și de la SMURD, instruiți de polițiști

Dimensiune text

 

 

Conducătorii autospecialelor de ambulanță și SMURD au participat, marți, la o ședință de instruire la IPJ Neamț. În perioada martie – iulie 2018, la nivel național se va desfășura un plan de acțiune pentru prevenirea implicării ambulanțelor în accidente rutiere, menținerea trendului descendent al numărului accidentelor grave, reducerea mortalității rutiere, facilitatea deplasării în regim de urgență a ambulanțelor și conștientizarea participanților la trafic, cu privire la necesitatea respectării semnalelor acustice și luminoase ale autospecialelor.

Astfel, marți, 13 martie, polițiștii rutieri au întâmpinat la sediul IPJ Neamț aproximativ 150 de conducători ai autospecialelor de ambulanță și SMURD, care au fost invitați pentru o sesiune de instruire referitoare la aspectele mai sus precizate.

Cu acest prilej, polițiștii Serviciului Rutier Neamț au punctat, în discuțiile purtate cu personalul serviciilor de ambulanță și SMURD, aspecte referitoare la respectarea normelor rutiere, conduita preventivă și prevederile legale în domeniul circulației în regim prioritar.

„În următoarea etapă a acțiunii, polițiștii din structurile teritoriale rutiere de pe raza județului Neamț vor avea în vedere respectarea de către participanții la trafic a semnificației semnalelor acustice și luminoase ale ambulanțelor, care se deplasează la intervenții, în regim prioritar. De asemenea, polițiștii rutieri vor monitoriza respectarea regulilor de circulație de către personalul angajat în funcția de conducător auto la serviciile de urgență prespitalicești, publice și private, atunci când nu se deplasează la intervenții de urgență, dar și la folosirea legală a semnalelor optice/acustice”, precizează reprezentanții IPJ Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • oarecare 3 ani

    Cred ca ar trebui reglementata mai strict folosirea sirenelor,mai ales noaptea deoarece lumina de semnalizare. este suficienta .Mai ales in localitati sirenele creeaza un disconfort pe timpul noptii.Al doilea aspect este ca totusi se foloseste abuziv de multe ori si aici politia ar trebui sa intervina deoarece a devenit un obicei in special pt SMURD sa foloseasca in exces deplasarea in regim prioritar,dar nici ambulanta nu face exceptie.SMURD-ul indiferent de interventie am observat ca totdeauna pleaca asa.
    Totusi cei care folosesc cu discernamint si nu abuzeaza am observat ca sunt structurile MI(Politie,Jandarmerie) si Politia Locala desi au destule interventii urgente.
    Acum nu trebuie sa imi sara in cap cei criticati ca daca s-ar face o analiza reala a celor care au circulat in regim prioritar nici jumatate nu erau urgente majore care sa necesite asemenea deplasare.Cred si sunt convins ca a aparut si o comoditate in rindul cond. auto de pe aceste ambulante de a mai respecta regulile de circulatie.Cel putin la intrarea in oras sunt perioade de te intrebi daca nu esti intr-o zona de razboi.Asa trec majoritatea ambulantelor si SMURD circulind in regim prioritar.