Prima paginăActualitateNeamt

Șoferi mai prudenți la început de an

Dimensiune text

Conducătorii auto au mers cu atenţie pe drumurile din judeţ. Evenimentele rutiere care au avut loc s-au produs din cauza condiţiilor de drum.

Începutul de an a fost unul liniştit şi fără evenimente rutiere deosebite în judeţ. În zona Romanului a fost înregistrat un singur accident rutier, pe drumul european 85, în dimineaţa zilei de vineri, 2 ianuarie. Șoferul unui microbuz, un bărbat de 41 de ani, din Sagna, a pierdut controlul asupra volanului, a intrat în derapaj şi a părăsit partea carosabilă prin dreapta direcţiei sale de deplasare, răsturnându-se.  În urma accidentului a rezultat rănirea unui singur pasager, o femeie de 38 de ani, din Botoşani, dintre cei şase aflaţi în microbuz.

Într-un alt accident care a avut loc vineri, 2 ianuarie, a fost implicată şi o ambulanţă. Un bărbat, de 34 de ani, din Ceahlău, conducea un autoturism pe DN 17B, din direcţia Borca spre Poiana Largului. În afara localităţii Topoliceni, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, respectiv într-un segment de drum în curbă periculoasă şi carosabil umed, a pierdut controlul autoturismului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu o ambulanţă, condusă de un bărbat de 41 de ani, din sens opus, având semnalele luminoase în funcţiune. În urma coliziunii a rezultat avarierea celor două autovehicule şi rănirea gravă a ambilor conducători auto.

În judeţul Neamţ au avut loc, în perioada 31 decembrie 2014 – 3 ianuarie 2015, şase accidente rutiere, soldate cu rănirea gravă a patru persoane şi rănirea uşoară a altor patru persoane. Cele mai multe evenimente s-au produs, conform poliţiştilor, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum.

COMENTARII

WORDPRESS: 0