Societățile de pază, verificate

În luna februarie, 21 de societăți de pază și protecție din județul Neamț au fost verificate pe linia respectării legislației muncii.

 

 

În cadrul controalelor au fost verificați agenții de pază, iar în urma controalelor s-a stabilit faptul că aceștia erau încadrați în muncă avînd forme legale de angajare. Au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, din care 11 la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, în valoare de 1.100 de lei și o sancțiune la Legea nr. 53/2003 privind Codul Muncii, în valoare de 1.500 de lei. Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au aplicat sancțiunea contravențională în valoare de 1.500 de lei la o societate specializată de pază și protecție, pentru nerespectarea prevederilor legale privind munca pe timpul nopții.

Controalele au fost efectuate de polițiștii de ordine publică din domeniul sistemelor de securitate, în comun cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț și Inspectoratul Județean de Jandarmi.


COMENTARII

WORDPRESS: 0