Prima paginăEducatie

Soarta directorilor de școli se hotărăște după Anul Nou

Dimensiune text

Deciziile de menținere sau schimbare din funcție vor fi luate la începutul anului 2013.

 

 

Directorii și directorii adjuncți ale căror contracte de management vor expira pe 24 noiembrie, respectiv 2 decembrie, vor primi continuitate în funcție. Decizia aparține conducerii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Neamț și este argumentată de aceasta prin aceea că instituția nu dorește ca eventualele schimbări din funcție să primească o conotație politică. „Vom da continuitate tuturor directorilor și directorilor adjuncți pentru ca nu cumva întreruperea activității unora dintre aceștia să fie pusă pe seama influenței politicului. Deciziile privind păstrarea în funcție sau schimbarea directorilor și directorilor adjuncți vor fi luate abia la începutul anului viitor”, a precizat profesorul Viorel Stan, inspector școlar general al ISJ Neamț.

Activitatea directorilor va fi analizată atât de ISJ Neamț, cât și de Ministerul Educației. Soarta câtorva directori de unități de învățământ din Roman și zona limitrofă, ale căror contracte de management expiră pe 2 decembrie, va fi luată de ISJ Neamț, printre aceștia Magdalena Gheorghiță (Clubul Copiilor din Roman), Angela Cârlescu (Școala Stănița) și Mihaela Rotaru (Școala Români). Ministerul Educației se va pronunța în cazul directorilor Liliana Gligor (Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” Săbăoani), Gheorghe Curpăn (Școala „Gheorghe Pătrașcu”, sat Buruienești, comuna Doljești), Elena Antal (Școala Bălușești, comuna Icușești), ale căror contracte de management expiră pe 24 noiembrie. Tot anul viitor se va decide și menținerea sau schimbarea directorilor adjuncți Alexandru Onel (Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, Roman) și Ioana Ciobanu (Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, comuna Săbăoani).COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • eu 8 ani

    Hadeti sa fim seriosi oare directorii care sunt numiti in luna august cum au fost numiti oare nu tot politic ? de ce va ascundeti dupa deget domnule inspector GENERAL? oare nu si ceilalti au fost numiti tot POLITIC? . Daca sunteti corect dati exemlu si fiti corec, nu spuneti doar sa fie un articol.

  • cetatean 8 ani

    Da, a promovat preutesele ca doar au si studii pe masura , dar sa nu comentam, asa cum spune ,,eu,, incercati si fiti macar un pic CORECT , nu va mai plangeti salariul ca nu este frumos, daca nu va convine de ce nu mergeti inapoi la catedra?- deci sunt si interese ascunse precum avea si inaintasa dumneavoastra ,,madam varlan,, .

  • ion 8 ani

    Da, domnule inspector de ce nu mergeti la catedra daca aveti leafa mai mica ? oare se ascunde ceva in spate sau faceti fapte bune? oare?