Șmenaru, Boamba, Rățoi și prietenii lor au distrus un bar

Opt tineri din Adjudeni au făcut prăpăd într-o cîrciumă din satul Rotunda. După o băută pe cinste, aceștia au trecut la o bătaie adevărată. În urma lor, localul a rămas fără scaune, mese, pahare și sticle.

 

 

Opt tineri din Adjudeni au fost reținuți de polițiști joi, 16 februarie, după ce, în noaptea de miercuri spre joi, aceștia au provocat un scandal monstru într-un bar din satul Rotunda.

Tinerii din Adjudeni, patru frați și alți șase prieteni, erau clienți fideli ai barului. De fiecare dată cînd aveau chef de băut, cei zece tineri traversau Siretul pe o punte improvizată și se instalau la barul familiei Andrieș, din Rotunda. De altfel, din cauza lor, patronul barului a fost amendat de mai multe ori de polițiști, din cauză că ținea localul deschis și după miezul nopții.

Miercuri seara, în jurul orei 22.00, cei zece prieteni au trecut din nou Siretul. Ioan Dorcu – zis și „Călăuza”, Liviu Dorcu – sau „Baba”, Mihai Dorcu – zis „Ghighi”, Daniel Dorcu – zis „Caman”, Adrian Giurgilă – zis „Șmemaru” sau „Marinaru”, Gabriel Donea – cunoscut ca „Mandache” sau „Găbițu”, Cristian Fechită – zis „Șefu”, „Rățoi” sau „Mauriciu”, Mihai Antonică, zis „Boamba”, Marius Benchea – zis „Par” și Rudolf Ghiuzan – zis „Rudy” au ajuns la barul din Rotunda, unde au început să bea și să joace tenis de masă și biliard. Probabil că tinerii sărbătoreau ieșirea din penitenciar a lui Șmenaru, care fusese eliberat condiționat pe data de 31 ianuarie, după ce ispășise o pedeapsă de un an și trei luni pentru furt calificat.

În jurul orei 23.15, pe fondul unui conflict spontan, între tinerii din Adjudeni și ceilalți clienți ai barului, care erau din Rotunda, a izbucnit un scandal, care a degenerat. În bar au început să zboare de-a valma sticle de băutură, bile de biliard, pahare și scrumiere. Călăuza, Baba, Ghighi, Caman, Șmenaru, Mandache, Rățoi și Boamba nu s-au liniștit cu atît și au distrus mai multe mese, scaune și tacuri de biliard. Cînd au văzut că se îngroașă gluma, Par și Rudy și-au scos prietenii afară. Aceștia nu s-au potolit, ci, dimpotrivă. Au smuls mai multe scînduri dintr-un gard și s-au întors în bar, pentru a continua bătaia. Din cauza lor, cei mai mulți clienți și-au lăsat consumația și hainele în bar și au fugit fie pe ușă, fie pe geamuri. Cei opt tineri din Adjudeni au continuat să spargă sticle, pahare și scrumiere pînă cînd patronul barului a sunat la 112.

Din încăierare, cei mai șifonați au ieșit Alexandru Mihoc – zis „Albanezu” – și Nicolae Ciobanu, ambii din satul Rotunda, care au fost răniți cu pumnii de către agresori, dar și cu cioburi de sticlă.

Cei doi au fost sfătuiți de polițiști să se prezinte la Serviciul de Medicină Legală, pentru a li se elibera certificate medico-legale.

Polițiștii de la Secția de Poliție Rurală Sagna au deschis dosar penal, pentru săvîrșirea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, distrugere, lovire și amenințare. Oamenii legii au emis ordonanțe de reținere pentru 24 de ore pentru Călăuza, Baba, Ghighi, Șmenaru, Mandache, Rățoi, Boamba și Caman. Acesta din urmă este cunoscut cu antecedente penale, la fel ca Șmenaru. Paguba făcută de cei opt tineri din Adjudeni a fost estimată la 3.500 lei, dar patronul barului va avea de curățat multe zile pînă cînd localul va putea primi din nou clienți.

Cei opt scandalagii au fost prezentați Parchetului de pe lîngă Judecătoria Roman, iar măsura luată de procuror a fost interdicția de a părăsi localitatea, pe o perioadă de 30 de zile.


COMENTARII

WORDPRESS: 0