Sindicatul Liber Petrotub, de la 5.198, la 992 de membri

Dimensiune text

Pe 5 februarie, Sindicatul Liber Petrotub a împlinit 25 de ani de la înfiinţare.

Pe data de 5 februarie 1990, în societatea Petrotub Roman, care avea, în acel moment, în jur de 8.000 de salariaţi, a fost înfiinţat Sindicatul Liber Petrotub, în care s-au înscris 5.198 dintre muncitori. În cei 25 de ani de la înfiinţare, la fel ca şi societatea, sindicatul a trecut prin numeroase transformări şi a mai rămas cu 992 de membri, din cei aproximativ 1.400 de salariaţi care mai lucrează la societatea care se numeşte, acum, ArcelorMittal Tubular Products Roman.

De zece ani, Sindicatul Liber Petrotub este condus de Gheorghe Ciobanu. Acesta a intrat în fabrică în 1975, ca simplu muncitor, iar după 1989 a fost ales lider de sindicat la nivelul secţiei, până în 1998. Din 1998 până în 2005 a făcut parte din biroul executiv al Sindicatului Liber Petrotub, având funcţia de secretar, iar de atunci este la cel de-al doilea mandat de preşedinte al sindicatului

Liderul Sindicatului Liber Petrotub, Gheorghe Ciobanu

Liderul Sindicatului Liber Petrotub, Gheorghe Ciobanu

„În toţi aceşti ani, au avut loc foarte multe schimbări, iar noi, la fel ca şi fabrica, am fost nevoiţi să ne adaptăm la economia de piaţă. Ne-am luptat mereu pentru păstrarea drepturilor salariale ale angajaţilor, prin negocieri care au avut loc, în repetate rânduri, între noi şi cei care s-au aflat la conducerea întreprinderii. La fiecare negociere a Contractului Colectiv de Muncă, niciodată nu s-a pierdut vreun drept al salariaţilor din vechile contracte. În continuare, vom fi alături de membrii de sindicat, atât timp cât vom fi pe aceste funcţii, şi vom încerca, în permanenţă, să le apărăm drepturile”, a declarat liderul Sindicatului Liber Petrotub.

Unul dintre cele mai importante procese câştigate, în ultimii ani, de liderul de sindicat Gheorghe Ciobanu, a vizat nerespectarea Contractului Colectiv de Muncă, aflat în vigoare până în 2011. O clauză a acestui contract prevedea ca, odată cu creşterea salariului minim pe economie, toate salariile angajaţilor să crească. Între 2007 şi 2011, cât a durat procesul, salariul minim a crescut de la 440 de lei, la 700 lei, însă remuneraţiile angajaţilor au rămas la fel. Procesul a durat din luna mai 2007 până pe 31 iulie 2010. În octombrie 2011, s-a dat o hotărâre definitivă şi irevocabilă, prin care salariaţii, în funcţie de nivelul şi încadrarea fiecăruia, au primit aproape trei milioane de euro. În lei, fiecare a primit între 4.000 şi 14.800 lei.

De-a lungul timpului, Sindicatul a reuşit să impună angajatorului să asigure condiţii de muncă mai bune. După privatizarea din 2004, măsurile luate de patronat au mulţumit salariaţii. Astăzi, există muncitori care lucrează din cabine de termopan, cu aer condiţionat. S-au făcut investiţii în producţie, cu scopul de a reduce efortul depus de muncitori. Un alt merit al sindicatului este faptul că angajaţii primesc lunar tichete de masă şi alimente de întreţinere a organismului.

„Cu ocazia aniversării, transmit salariaţilor să aibă încredere în sindicat, deoarece trebuie să fim uniţi pentru a ne putea apăra drepturile. Le transmit un sincer «La mulţi ani» şi să continue să ne fie alături, pentru a ne putea lupta, împreună, pentru o viaţă mai bună”, a transmis Gheorghe Ciobanu.


COMENTARII

WORDPRESS: 0