Sindicatele din învățămînt deschid un nou proces

Dimensiune text

De această dată, sindicatele vizează recuperarea drepturilor salariale din 2010, recalculate plecînd de la salariul de bază mărit conform Legii 221 din 2008.

 

 

Liderii de sindicat din unitățile școlare din județ se vor întîlni, în aceste zile, cu șefii Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățămînt și Cercetare Neamț, pentru a pune la punct planul de bătaie pentru recuperarea sumelor cu care statul le-a rămas dator în anul 2010.

„Sîntem pe punctul de a iniția o nouă acțiune judecătorească, pentru a recupera sumele pe care statul le datorează pentru anul 2010. Noi am obținut, pînă acum, sumele aferente creșterii salariale conform Legii 221 din 2008 pentru perioada 1 octombrie 2008 – 31 decembrie 2009. Pentru anul 2010, solicităm recalcularea drepturilor cuvenite luînd ca bază de calcul salariile mărite, conform deciziilor judecătorești irevocabile și definitive pe care le avem în acest moment. Este un moment pe care trebuie să-l pregătim foarte bine, mai ales că sumele despre care este vorba nu sînt mici”, a spus secretarul general al Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățămînt și Cercetare Neamț, jurist Gabriela Grigore.

În aprilie 2012, dascălii și-au primit prima tranșă din datoriile pe care statul le are la ei. Sumele urmează a fi achitate trimestrial, pînă în 2016.


COMENTARII

WORDPRESS: 0