Sindicatele din învățămînt cer „undă verde” pentru angajări

Dimensiune text

Nemulțumiți de situația încadrării din sistem, sindicatele din Educație i-au scris primului ministru Mihai Răzvan Ungureanu, solicitîndu-i să emită o ordonanță de urgență prin care să deblocheze posturile „înghețate” încă din 2009.

 

 

Sindicaliștii au prezentat în amănunt situația existență în unitățile de învățămînt, evidențiind dificultățile create în buna desfășurare a activității de învățămînt și educație, în principal, și a procesului didactic, în general. „Reducerile sistematice de personal, determinate de comasarea școlilor și blocarea posturilor încă din 2009, au făcut să nu mai poată fi încadrați administratori financiari, îngrijitori, bucătari sau să ajungem la situații în care școlile să primească microbuze pentru transportul elevilor, dar pentru care nu pot fi angajați șoferi. Astfel, s-a ajuns ca, în unele situații, să nu poată fi aplicate măsurile care țin de siguranța preșcolarilor, de exemplu„, a spus jurist Gabriela Grigore, secretar general al Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învățămînt și Cercetare Neamț.

Astfel, sindicatele din învățămînt solicită primului ministru emiterea unei ordonanțe de urgență care să permită angajarea de personal și desfășurarea activității din sistem în cele mai bune condiții.COMENTARII

WORDPRESS: 0