Simulări naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a şi a XII-a

Dimensiune text

Evaluarea naţională va fi simulată în februarie, iar bacalaureatul la începutul lui martie n notele obţinute nu se vor trece în catalog.

Elevii de clasa a VIII-a şi de clasa a XII-a din Neamţ vor simula examenele naţionale din vară odată cu colegii lor din întreaga ţară.  Ministerul Educaţiei a stabilit un calendar naţional pentru simularea Evaluării naţionale şi a bacalaureatului, în premieră în pregătirea examenului fiind implicaţi şi elevii de clasa a XI-a. Aceştia vor simula, însă, doar două din cele trei probe ale bacalaureatului, fără lucrarea la proba la disciplina la alegere. Elevii de clasa a VIII-a vor simula probele Evaluării naţionale în zilele de 18 februarie, limba română, şi 20 februarie, matematică. P’robele bacalaureatului vor fi simulate pe 3 martie, limba română, 5 martie, proba obligatorie a profilului, şi 7 martie, proba la disciplina la alegere. Ultima probă o vor susţine, însă, numai elevii de clasa a XII-a. Afişarea rezultatelor este prevăzută pentru 7 martie, pentru Evaluarea naţională, şi pe 14 martie, pentru bacalaureat.

Rezultatele nu se vor trece în catalog, în schimb vor fi analizate la nivelul clasei şi al şcolii şi vor fi discutate cu părinţii. Simulările au un dublu scop: familiarizarea cu rigorile examenelor naţionale şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevi la finalul ciclurilor de studiu.

Vineri, 10 ianuarie, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, va face precizări pe marginea acestui subiect în cadrul unei videoconferinţe cu toţi inspectorii şcolari generali din ţară.COMENTARII

WORDPRESS: 0