Simpozion dedicat Zilei Mondiale a Mediului, la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”

Simpozion dedicat Zilei Mondiale a Mediului, la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”

Dimensiune text

 

 

Susținător al ideilor de dezvoltare durabilă și de protejare a naturii, Liceul Tehnologic „Vasile Sav” Roman inițiază an de an activități menite să activeze spiritul civic și să stimuleze atitudini îndreptate spre utilizarea judicioasă a resurselor naturale și a reducerii poluării mediului în care trăim.

În zilele de 5 și 6 iunie, liceul a fost gazda unui simpozion denumit sugestiv „Ziua Mondială a Mediului”. În cadrul acestuia, elevi și profesori din școli gimnaziale și licee romașcane au dezbătut problematica dezechilibrelor ecologice generate de utilizarea haotică a rezervelor naturale sau de apariția de substanțe cu ritm de consum și de reciclare naturală net inferior ritmului de producere, dar au pus în discuție și posibilitățile de limitare și reducere a degradării mediului.

„Simpozionul organizat de școala noastră se înscrie în programul de activităţi al proiectului strategic doar între școli Erasmus+ «Să observăm râurile și iazurile, să protejăm ecosistemele acvatice de apă dulce … să ne îmbunătățim atitudinile și comportamentele față de mediul înconjurător! Adopt un curs de apă, un iaz… un ecosistem acvatic dulcicol», pe care Liceul Tehnologic «Vasile Sav» Roman îl derulează în perioada 2017 – 2020 în parteneriat cu alte zece instituții de învățământ europene. Simpozionul a debutat cu un concurs de afișe dedicate Zilei Mediului, în care imaginația și abilitățile de utilizare a computerului au conlucrat pentru realizarea unor produse foarte reușite. Lucrările au continuat a doua zi într-un format structurat pe două secțiuni: «Idei verzi pentru Planeta Albastră» – sesiune de referate, comunicări științifice și proiecte educaționale și «Eco-Practic» – concurs de creaţie de obiecte realizate utilizând materiale reciclabile.

Acțiunea s-a bucurat de succes, numărul participanților depășind cu mult așteptările noastre. Ingeniozitatea și creativitatea specifice vârstei elevilor noștri i-au ajutat să realizeze produse absolut remarcabile cu care aceștia au participat la secțiunea a doua a simpozionului, unele putând fi idei de afaceri cu real impact și viitor”, a declarat profesor Adriana Drăghici, inițiator al acestei activități și coordonator național al proiectului european menționat.

Activitatea organizată de Liceul „Vasile Sav” a fost un nou semnal de alarmă care a readus în atenţia tuturor problema protecţiei mediului înconjurător, fenomen care a devenit prioritate de nivel mondial.

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0