Prima paginăSocialEducatie

Siguranța alimentelor, pe înțelesul liceenilor

Dimensiune text

Mai multe licee romaşcane au organizat activităţi pe tema stilului de viaţă sănătos, în cadrul Săptămânii educaţiei globale.

globalizare 2Tema propusă în acest an pentru activităţile din „Săptămâna educaţiei globale”, desfăşurată în întreaga lume între 17 şi 21 noiembrie, a fost un bun prilej pentru elevii licelor romaşcane de a afla mai multe despre ce înseamnă un stil de viaţă sănătos şi despre importanţa alimentaţiei echilibrate.

La Colegiul Tehnic „Miron Costin”, elevi din clasele a X-a A, a X-a B şi a XI-a E au participat la prezentări organizate de colegi de-ai lor pe tema alimentaţiei sănătoase şi a informaţiilor „ascunse” în termenii de pe etichetele produselor procesate. Prezentările au fost făcute de: Ana Maria Roşu, Denisa Lupu, Ioana Lupeş şi Ștefania Mocanu, activitatea fiind coordonată de profesoarele Ana Maria Agape şi Ana Maria Zăloagă. Activitatea a fost completată de o expoziţie de fructe şi legume, menită să evidenţieze necesitatea menţinerii unui echilibru alimentar.

globalizare 3La Colegiul Tehnic „Petru Poni”, elevii au prezentat modelul pe care îl propun pentru a corespunde proverbului „minte sănătoasă, în corp sănătos”. Activitatea a fost organizată de Consiliul Școlar al Elevilor, coordonată de consilierul educativ Marius Michiu şi psihologul Iulia Tălmaciu. Activitatea s-a desfăşurat sub forma unui joc, în care, pentru început, fiecare elev a desenat fructul sau leguma care îl reprezintă, apoi au dezbătut temele propuse: cum arată un corp sănătos, cum ar trebui să ne alimentăm pentru un corp şi o minte sănătoase şi alimentaţie sănătoasă versus alimentaţie nesănătoasă. Un punct important al discuţiilor l-au reprezentat şi tulburările alimentare des întâlnte la adolescenţi, bulimia şi anorexia.

COMENTARII

WORDPRESS: 0