Și-au pierdut viața pe meleaguri străine

20 de persoane din Neamț, plecate la muncă în străinătate, și-au pierdut viața, de la începutul anului. Cele mai multe decese au avut loc în Italia.

De la începutul anului 2014, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Neamţ a primit 20 de informări de deces al unor cetăţeni români aflaţi în străinătate. Decesele au survenit în urma unei intoxicaţii cu alcool, a unui accident vascular grav, a unei insuficienţe cardio-respiratorii, a unui infarct miocardic, a unui accident rutier, a unui accident de muncă sau din cauze naturale.

Cele mai multe decese ale unor nemţeni aflaţi în străinătate au avut loc în Italia, respectiv 13. Unul dintre aceştia şi-a pierdut viaţa în urma unui ghinion uriaş. A murit ca urmare a compresiei exercitate de pistonul de compactat deşeuri de hârtie al unui container din vecinătatea unui supermarket. Alţi nemţeni au murit fie în urma unui accident vascular cerebral, a unor accidente rutiere, din cauze naturale, în urma unei intoxicaţii cu alcool, a unui infract sau din cauza unei forme foarte avansate de cancer. Și în Turcia şi-a pierdut viaţa un cetăţean originar din judeţul Neamţ, însă nu se cunoaşte motivul. În urma unui accident feroviar a murit un nemţean care era stabilit în Elveţia. În Grecia se afla un bărbat român, în vârstă de 54 ani, care a fost înjunghiat de un cetăţean albanez, cu care locuia în apartament, ca urmare unei altercaţii. O insuficienţă cardio-respiratorie i-a fost fatală unui nemţean care era plecat la muncă în Spania. Un alt bărbat a decis să îşi pună capăt zilelor, prin spânzurare, în timp ce se afla în Franţa. Un cetăţean din satul Pildeşti şi-a pierdut viaţa în Anglia, în urma unui accident la locul de muncă. Vătămarea corporală gravă a survenit urmare căderii unui cofraj metalic peste corpul victimei, decesul survenind în drum spre spital.

În acelaşi interval de timp, Serviciul de Paşapoarte Neamţ a primit informări cu privire la arestarea sau reţinerea în străinătate a 145 de cetăţeni români. Acest fapt a survenit în urma comiterii de infracţiuni pe teritoriul statelor gazdă, fapte incriminate în legea penală, şi constau, în general, în furt calificat şi tăinuire, trafic de persoane, spargere de locuinţe, fraudă cu carduri bancare, trafic de droguri, tentativă de viol şi infracţiuni rutiere.

„Informările sunt transmise prin intermediul Direcţiei Generale de Paşapoarte şi au ca scop identificarea şi informarea familiei, în special pentru repatrierea corpului neînsufleţit sau pentru exprimarea acordului de înhumare pe teritoriul statului gazdă, în cazul deceselor”, a declarat şeful Serviciului Paşapoarte Neamţ, subcomisar Constantin Roman.


COMENTARII

WORDPRESS: 0