Și-au pierdut permisul auto din cauza vitezei și alcoolului

Și-au pierdut permisul auto din cauza vitezei și alcoolului

Romaşcan cercetat pentru contrabandă cu alcool
Piroman reținut de polițiști
Șofer oprit cu focuri de armă de polițiști

 

La nivelul întregii țări, prin Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, a fost organizată o amplă acţiune pentru combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice și a excesului de viteză. În ultimele trei zile, în județul Neamț, au fost constatate patru infracţiuni de conducere sub influența alcoolului şi au fost depistaţi opt şoferi conducând după ce au consumat băuturi alcoolice.

În perioada 9-12 martie, poliţiştii rutieri au acţionat pe drumurile publice din județ, pentru salvarea de vieți omenești, prin tragerea la răspundere a persoanelor care conduc autovehicule sub influența băuturilor alcoolice ori a drogurilor, dar și a celor care au încălcat regimul legal de viteză.

În cadrul activităților au fost aplicate 274 de sancțiuni contravenționale, dintre care 137 pentru nerespectarea prevederilor legale ce reglementează limitele de viteză. Ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut 24 permise de conducere, dintre care 16 pentru depășirea cu 50km/h a limitei de viteză maxim admise și opt permise au fost reținute pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană ce se află sub influența băuturilor alcoolice (cu o concentrație de până în 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat). Pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege au fost retrase șase certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul acțiunii, au fost constatate șapte infracțiuni la regimul circulației, dintre care patru pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoană ce se află sub influența alcoolului sau pentru refuzul prelevării de mostre biologice și trei pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice.

„Fiţi responsabili în trafic! Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor. Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!