Și-a omorât mama în bătaie

Dimensiune text

Un bărbat de 34 de ani şi-a omorât în bătaie mama bolnavă. Acesta a fost arestat preventiv.

Locuitorii din Horia sunt îngroziţi de fapta abominabilă a unui bărbat de 34 de ani, după ce acesta a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Arestarea preventivă a bărbatului, de loc din Hociungi, a avut loc după ce medicii legişti au alertat autorităţile cu privire la modul în care a murit mama acestuia. Bărbatul şi mama lui locuiau în Horia, acasă la concubina bărbatului. Cei trei păreau a fi o familie ca oricare alta. Oamenii care îi cunosc spun despre cel acuzat acum de crimă că era cam iute la mânie atunci când consuma băuturi alcoolice, dar nu era mai rău decât alţii. În ultima perioadă, mama acestuia, în vârstă de 69 de ani, nu se mai putea deplasa, stătea la pat şi depindea de îngrijirea pe care i-o acordau fiul şi nora. Acesta a fost, se pare, unul din motivele cele mai des invocate când în casă erau certuri.

La o săptămână de la Paşti, pe 27 aprilie, băiatul şi mama lui s-au luat din nou la ceartă, iar conflictul a degenerat. „Fiul victimei, pe fondul consumului de alcool, al carenţelor educaţionale şi al unui conflict mai vechi, a lovit-o pe mama sa cu pumnii şi picioarele în zona feţei şi peste corp, provocându-i leziuni care au condus la decesul acesteia în ziua de 30 aprilie”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Totul a ieşit la iveală pe 30 aprilie. În acea zi, bărbatul şi concubina sa au chemat ambulanţa. Aceştia le-au spus medicilor că bătrâna se simte rău, dar cadrele medicale care au ajuns la faţa locului au constatat că femeia era deja moartă. Imediat a fost anunţată Poliţia, iar corpul femeii a fost trimis la Serviciul de Medicină Legală, pentru efectuarea necropsiei. În cauză a fost întocmit, iniţial, dosar de moarte suspectă, dar încadrarea juridică a faptei s-a schimbat după ce medicii legişti au transmis rezultatele necropsiei. „S-a constatat faptul că moartea victimei a fost violentă, leziunile putând fi produse prin lovire cu mijloace, corpuri şi de corpuri contondente”.

Prin urmare, anchetatorii au decis, pe data de 2 mai, să-l reţină pe bărbatul de 34 de ani pentru 24 de ore, sub acuzaţia de omor. Sâmbătă, 3 mai, Tribunalul Neamţ a decis arestarea preventivă a suspectului, pentru o perioadă de 30 de zile.COMENTARII

WORDPRESS: 0