SGA Neamț: „Acțiunile de igienizare pe râul Moldova au vizat malul stâng, și nu malul drept”

SGA Neamț: „Acțiunile de igienizare pe râul Moldova au vizat malul stâng, și nu malul drept”

Dimensiune text

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, sărbătorită pe 22 martie, Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț a emis un comunicat de presă care menționa, printre altele, acțiuni întreprinse de reprezentanții SGA Neamț, de ecologizare a malului drept al râului Moldova, în zona Roman – Horia.

Un cititor al Ziarului de Roman, din Horia, a reacționat în urma comunicatului SGA, susținând contrariul celor afirmate de comunicatul instituției. În urma acestei reacții, SGA a revenit cu precizări, afirmând că acțiunile de ecologizare efectuate în această primăvară au vizat malul stâng al râului, și nu malul drept, așa cum eronat a precizat mesajul inițial al instituției.

„Revenim la informarea de presă transmisă cu ocazia Zilei Mondiale a Apei – 22 martie 2017, pentru corectarea informației eronate strecurate în material, privind zona în care Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț, prin Formația de lucru Siret Moldova, a desfășurat acțiuni de igienizare a râului Moldova în zona municipiului Roman. Precizăm că respectivele lucrări de igienizare s-au desfășurat pe digul de pe malul stâng al râului Moldova, amonte și aval de podul la drumul național DN 2, pe o lungime de 1,2 km, și nu pe malul drept, cum dintr-o eroare de redactare, pentru care ne cerem scuze, s-a transmis în informare.

Acțiunile de igienizare a malurilor și cursurilor de apă desfășurate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț vor continua, în activitatea desfășurată de Formația de lucru Siret Moldova în luna martie fiind inclusă și igienizarea malului drept al râului Moldova în dreptul localității Horia, în colaborare cu Primăria Horia, în zona specificată de domnul Alexandru Secară, cetățean al comunei Horia în articolul «Scandal la Horia din cauza gunoaielor de pe malul Moldovei».

Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț depune eforturi pentru igienizarea malurilor și cursurilor de apă și, împreună cu Unitățile Administrativ Teritoriale, prin acțiunile comune desfășurate, dorește să sensibilizeze agenții economici și cetățenii pentru păstrarea apelor curate”, precizează comunicatul de presă al SGA Neamț, semnat de responsabilul de relații cu presa, inginer Raluca Iacob.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0