Sfinţire de diaconi la Institutul Franciscan

În ziua de 4 octombrie, dată la care Biserica Romano-Catolică a celebrat sărbătoarea Sfîntului Francisc de Assisi, Institutul Teologic Romano-Catolic Franciscan din Roman a îmbrăcat haine de sărbătoare.

 

 

Odată cu sărbătorirea fondatorului Ordinului Franciscan şi  a hramului institutului, a avut loc sfinţirea a 20 de diaconi: 16 pentru Ordinul Fraţilor Minori Conventuali – Provincia „Sfîntul Iosif” din România, trei pentru Ordinul Fraţilor Minori Capucini – Custodia „Fericitul Ieremia” din România şi unul pentru Congregaţia „Fiii Iubirii Milostive”.
Liturghia şi hirotonirea diaconală au fost prezidate de Excelenţa Sa Monsenior Petru Gherghel, episcop de Iaşi, alături de care au concelebrat părintele provincial Emilian Cătălin, ministru provincial al Provinciei Fraţilor Minori Conventuali „Sfîntul Iosif” din România, părintele Leon Budău, superior regular al Custodiei Fraţilor Minori Capucini, „Fericitul Ieremia” din România, Părintele Franco Sbarbati, delegatul Congregaţiei „Fiii Iubirii Milostive”, părintele Fernando Manni, superior al Congregaţiei „Fiii Iubirii Milostive” din Barticeşti, părintele Danillo Holţ, vicar provincial al Provinciei Franciscane Conventuale din Slovenia, împreună cu aproximativ 180 de preoţi.

Celebrarea a început cu o procesiune care a pornit din amfiteatru, de unde crucea procesională, ministranţii, candidaţii la treapta diaconatului şi preoţii concelebranţi, împreună cu PS Petru Gherghel, s-au îndreptat spre altarul şi spaţiul pregătit pe platoul din faţa institutului.
Procesiunea a fost însoţită de cîntecul corului dirijat de părintele Ciprian Antălucă şi format din corurile reunite ale comunităţilor catolice din Tămăşeni, Pildeşti şi Luizi-Călugăra, corul fraţilor studenţi, postulanţi şi corul liceului, avînd ca acompaniament instrumental orga şi cvartetul „Clasic Festiv”.
În cadrul liturghiei, cei 20 de candidaţi au promis ascultare faţă de episcop şi Biserică, apoi, prosternaţi, au fost sfinţiţi diaconi.


COMENTARII

WORDPRESS: 0