Sfaturi utile pentru păstrarea cărților în cele mai bune condiții

Sfaturi utile pentru păstrarea cărților în cele mai bune condiții

Dimensiune text

 

 

Ca orice iubitor de cărți, probabil și tu ești foarte atent cu toate cărțile pe care deja le ai și vrei să le păstrezi în stare bună, cât mai mult timp posibil. Pentru ca ele să rămână în cea mai bună condiție posibilă, află în acest articol câteva stafuri cu privire la păstrarea și manipularea atentă a cărților, mai ales dacă sunt mai vechi, achiziționate de la anticariat.

Cărțile de orice fel se păstrează foarte bine pe rafturi fabricate din lemn, dar, desigur, trebuie curățate frecvent de praf. Foarte eficiente sunt sistemele de rafturi care permit depozitarea cărților de dimensiuni diferite. Este important ca rafturile să fie de calitate, să arate foarte bine din punct de vedere al designului. Cărțile de dimensiuni similare pot fi așezate una lângă alta, dar nu prea aproape pe raft pentru a nu se deteriora când sunt luate de diferite persoane. Este indicat întotdeauna să existe suficient aer între volumele de cărți. Prin urmare, nu înghesui cărțile pe rafturi, volumele nu trebuie să fie presate, astfel nu se vor deteriora.

 

Dacă ai un spațiu mic, cele mai recomandate sunt rafurile metalice pentru stocarea cărților. Pe RafturiOnline.ro poți găsi rafturi metalice de calitate, la cele mai bune prețuri. Acestea sunt potrivite pentru păstrarea și stivuirea cărților. Sunt rezistente și te ajută să economisești spațiu, au o capacitate mare de stocare, ceea ce reprezintă un mare avantaj. Se montează ușor, asamblarea poate fi realizată de orice persoană din casă, nu este deloc complicată și au un design interesant. Fiecare raft este construit din metal, are finisaje de calitate. Astfel de unități de stocare sunt potrivite pentru cărți, dar și alte lucruri din casă, se vor potrivi perfect în orice cameră.

Desigur, poți opta și pentru plasarea cărților în cutii decorative elegante, pe rafuri, mai ales dacă este vorba despre anumite cărți vechi. Un astfel de raft metalic este potrivit pentru bucătărie mai ales dacă ai multe cărți de bucate și vrei să le ai la îndemână. Dacă ești pasionat de gătit, cu siguranță cărțile de bucate sunt o necesitate pentru tine.

 

Rafturile nu trebuie să lipsească din niciun apartament bine organizat, ele pot fi folosite și pentru depozitarea altor obiecte, nu doar pentru cărți. Detaliile fine ale rafturilor creează o ambianță frumoasă în casă, în plus oferă avantajul că îndeplinesc cerințele de depozitare moderne și arată bine pentru designul de interior. Rafturile te ajută să-ți păstrezi la vedere lucrurile preferate: cărți, diferite obiecte interesante. Dacă folosești cutii de depozitare pe rafuri, poți ascunde în ele acele lucruri care este bine să nu fie vizibile la prima vedere.

Datorită caracteristicilor pe care le au – calitate, dimensiuni (lățime, înălțime) – rafturile se pot utiliza în principal pentru cărți, manuale școlare, rame foto, obiecte fel de fel, dar și lucruri mai mari. În camerele de locuit pot fi folosite diferite sisteme de rafturi, pe care se plasează obiectele. Ele pot fi alese și configurate astfel încât să ofere multe opțiuni de depozitare, în funcție de nevoile individuale. Au capacitatea de a economisi mult spațiu, de a maximiza posibilitățile de decorare în camerele locuinței. Sunt ușor de asamblat mai ales dacă ai uneltele necesare pentru strângerea adecvată a șuruburilor. Nu sunt produse costisitoare, de regulă se pot achiziționa la prețuri rezonabile, accesibile pentru oricine, direct din magazinul online.

Alte sfaturi privind depozitarea și păstrarea cărților

 

Foarte important este ca partea inferioară a rafului să fie la câțiva centimetri deasupra podelei. În caz de inundație, apa nu va ajunge la cărți.

Cărțile trebuie protejate de praf și de variațiile excesive de temperatură. Pentru ca ele să reziste în timp, trebuie ținute într-un loc uscat, unde să nu fie prea cald. De obicei, căldura excesivă poate afecta cărțile și facilitează apariția unor insecte nedorite.

După cum se știe, cărțile sunt afectate de mucegai, deci nu trebuie depozitate într-o cameră în care apare igrasia. Un alt aspect de care trebuie să ții cont este și lumina excesivă a soarelui. Cărțile nu se țin la geam, ele trebuie protejate de lumina puternică a soarelui. De asemenea, cărțile trebuie ferite de fum de țigară, deci nu fuma în camera unde păstrezi toată colecția ta de cărți.

 

www.rafturionline.ro

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0