Prima paginăInedit

Șezătoare la Școala Gimnazială din Gherăeşti

Dimensiune text

sezatoare gheraesti2Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, în parteneriat cu Școala Gimnazială din localitatea Gherăeşti, a organizat o şezătoare populară.

„Proiectul, intitulat «Meşteşuguri locale – artă şi îndemânare», este destinat introducerii tinerelor generaţii în atmosfera de odinioară a satului românesc, reconstituirii tradiţiilor de altădată, a şezătorilor care se organizau în comunităţile săteşti, în zilele lucrătoare. În această idee, clasa de ţesut-cusut a şcolii noastre şi-a propus să demonstreze publicului faptul că arta populară se păstrează încă în comuna Gherăeşti”, a precizat profesor Laura Daniela Bârgăoanu, directorul Școlii Gimnaziale din Gherăeşti.

Copiii claselor III – V au arătat invitaţilor că au deprins arta ţesutului de la un cunoscut meşter popular din comună, Maria Bereşoaie, o iubitoare a tradiţiilor şi obiceiurilor populare. „În ultimii 15 ani, tradiţiile şi obiceiurile locale au intrat într-un con de umbră. Cu sprijinul Centrului de Cultură şi Artă «Carmen Saeculare» din Piatra Neamţ, prin intermediul doamnei director Camen Elena Năstasă, am iniţiat acest proiect îndrăzneţ prin care urmărim păstrarea, dezvoltarea şi promovarea tradiţiilor locale”, a spus directorul Școlii Gimnaziale din Gherăeşti.

COMENTARII

WORDPRESS: 0